10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCe promisiuni face Oprea angajaților MAI pentru anul viitor

Ce promisiuni face Oprea angajaților MAI pentru anul viitor

Vicepremierul pentru securitate, Gabriel Oprea, promite că anul viitor polițiștii, militarii, dar și celelalte categorii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor primi mai mulți bani.

”Pentru anul 2015 am îmbunătățit cadrul legal stabilit de Ordonanța Guvernului nr. 37/2014 pentru a plăti munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, în sensul că plata nu va mai fi condiționată de acordarea timpului liber corespunzător. Așadar, toți polițiștii, militarii, dar și celelalte categorii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne care vor munci în zilele respective vor primi în plus un spor de 75% din solda sau salariul de bază”, spune Gabriel Oprea.

”Tot în anul 2015 vor fi reîntregite anumite drepturi diminuate în anul 2010, cum sunt compensația pentru chirie, indemnizația de mutare și de instalare sau compensația pentru ajutorul de deces. În cazul acestor drepturi, creșterea va fi de aproximativ 15%”, promite ministrul.

Vicepremierul pentru securitate, Gabriel Oprea, dă asigurări că bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Afacerilor Interne va asigrua resursele financiare necesare pentru desfășurarea în bune condiții a tuturor misiunilor, dar și pentru continuarea proiectelor prioritare.

”Au fost discuții în spațiul public despre diferențele dintre bugetele anului 2014 și 2015, vreau să știți de la mine care este realitatea. Diferența dintre bugetul total al anului 2014 și cel pentru anul viitor este dată de cheltuielile pe care MAI le-a avut de făcut în acest an cu organizarea alegerilor și cu plata unor restanțe din anii anteriori, pentru drepturile de echipament ale angajaților ministerului. O altă diferență este dată de scăderea CAS cu 5 puncte procentuale în anul 2015, care va aduce o diminuare substanțială a cheltuielilor, în condițiile numărului mare de angajați pe care îi avem în plată. De aceea, vreau să fie clar pentru toată lumea: bugetul alocat Ministerului Afacerilor Interne va asigura fondurile necesare pentru desfășurarea tuturor misiunilor Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor sau Poliției de Frontieră, precum și a celorlalte structuri ale ministerului”, a explicat ministrul Afacerilor Interne.

În termeni reali, potrivit lui Gabriel Oprea, bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2015 este mai mare cu peste 100 de milioane de lei, față de cel din anul 2014.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă