21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Ce scrie presa internaţională despre dosarul penal în care este implicat...

FOTO. Ce scrie presa internaţională despre dosarul penal în care este implicat cumnatul premierului Ponta

Agenţia de presă Reuters acordă un spaţiu amplu dosarului penal în care este implicat cumnatul premierului României, Victor Ponta, şi nu uită să amintească faptul că este al doilea caz în care planează suspiciuni de corupţie asupra familia primului-ministru.  

În articolul Procurorii români îl investighează pe cumnatul premierului  jurnaliştii scriu că s-a început o investigaţie împotriva cumnatului premierului Victor Ponta, ca parte a unui caz mai amplu de fraudare de fonduri europene. Iulian Herţanu a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi fraudare a fondurilor europene într-un proiect de dezvoltare în judeţul Prahova. Acesta este al doilea caz în care este implicată familia premierului. Anul trecut, procurorii au început o investigaţie într-o presupusă schemă cu restituiri de proprietăţi în care este implicat socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, o figură puternică în PSD şi senator din 2004.

CITEŞTE ŞI  Alina Gorghiu i-a cerut demisia premierului Ponta. Ce spune premierul despre cumnatul său​

Reuters aminteşte că România a aderat la Uniunea Europeană în 2007 şi că este una dintre cele mai sărace şi mai corupte ţări din UE, conform Transparency International. Agenţia de presă mai scrie că sistemul judiciar din ţara noastră este monitorizat foarte atent de Comisia Europeană. Bruxelles-ul întocmeşte anual un raport asupra situaţiei din justiţia românească prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe care îl publică în luna ianuarie.

CITEŞTE ŞI  Cum se răzgândeşte Ponta când vine vorba despre dosarele penale ale familiei sale

Nici televiziunea Euronews, cu sediul la Paris, nu ocoleşte acest subiect, spre deosebire de unele televiziuni din România care nu au tratat subiectul superificial sau chiar deloc. Jurnaliştii scriu despre situaţia neplăcută în care se află premierul Ponta, după ce procurorii DNA au descoperit fraudele cu fonduri europene de la firma la care sora şi cumnatul său sunt acţionari.

CITEŞTE ŞI  Cum îi numeşte Ponta pe cei care spuneau anul trecut că Guvernul a dat "pomeni electorale"  

Implicarea cumnatului premierului Ponta într-un dosar penal de fraudare de fonduri europene este relatată si de site-ul bulgăresc Novinite.com care scrie că ”o rudă a premierului român a fost reţinută pentru fraudare de fonduri europene”. În articol se arată cum Iulian Herţanu dar şi alţi doi oameni de afaceri au fost arestaţi preventiv pentru suspiciuni de fraudă cu un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 7 milioane de lei. Site-ul menţionează că în dosar sunt cercetaţi şi deputatul Sebastian Ghiță, membru al Comisiei de control a Serviciului Român de Informaţii, preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma şi deputatul Vlad Cosma.

CITEŞTE ŞI  Ce spune premierul Ponta despre percheziţiile efectuate de DNA la firma cumnatului său​ 

Implicarea cumnantului premierului Ponta în dosarul penal de fraudare de fonduri europene a fost relatată şi de Channel News Asiamai scrie Mediafax.

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă