11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportCe şi-au trecut aleşii în CV-uri. Liviu Dragnea a câştigat un OSCAR...

Ce şi-au trecut aleşii în CV-uri. Liviu Dragnea a câştigat un OSCAR şi este unul din urmaşii descoperitorului Floridei

Parlamentarii se laudă cu tot felul de abilităţi şi distincţii care de care mai trăsnite: cetăţean de onoare în America, mânuitor de tancuri şi maşini unelte, şofer profesionist şi inventator, participant la lupta antidrog sau în cataloage de milionari.

Vicepremierul Liviu Dragnea este mândru că a primit “Oscarul pentru excelenţă” în cadrul unui eveniment de recompensare a personalităţii anului în Teleorman care a avut loc în 2003.  Politicianul ne-a explicat că distincţia şi manifestarea au tradiţie în judeţ, pentru că se organizează anual şi premiul îl primeşte câte o personalitate din Teleorman. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea a primit premiul său pentru “activitate deosebită în slujba comunităţii”.

Tot politicianul teleormănean şi-a trecut în cv că este cetăţean de onoare al Leon County, un district din SUA. Despre această distincţie, vicepremierul a menţionat că a dobândit-o în 2001, atunci când a petrecut două săptămâni în SUA şi s-a întâlnit cu guvernatorul statului Florida, Jeb Bush. “A fost o vizită de strângere a relaţiilor dintre noi şi districtul Leon. Am propus o anumită dată pentru serbarea zilei României în această regiune. Atunci am şi fost făcut cetăţean de onoare al regiunii”, a precizat Liviu Dragnea. Denumirea Leon County vine de la numele exploratorului Juan Ponce de Leon, primul european care a ajuns în Florida, iar politicianul a primit onoarea pentru “contribuţia la reuşita misiunii internaţionale de cunoaştere a administraţiei locale şi guvernamentale din Statele Unite ale Americii”.

Singurul antrepenor român dintr-o broşură

Politicienilor le place să se laude cu diplomele şi ordinele pe care le deţin. Premierul Victor Ponta a primit Ordine della Stella della Solidarietà Italiana, Gabriel Oprea – Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler (de două ori, unul acordat de Emil Constantinescu, celălat de Ion Iliescu). Deputatul Ion Diniţă a primit Crucea Şaguniană pentru mireni dată de Mitropolia Ardealului.

“Leader for 21st Century” este ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în timp ministrul delegat peste IMM şi Turism, Maria Grapini, are o listă incomensurabilă de distincţii. Noi am reţinut mai ales pe cea de “singurul Antreprenor Român care apare alături de alţi 32 de antreprenori din Europa în Broşura “Secretul Succesului” realizată pentru Prima Săptămână a IMM-urilor de la Bruxelles din 6-14 mai 2009.”

Maria Grapini a crezut reprezentativ pentru CV-ul său şi faptul că a apărut în topul 100 femei de succes al revistei Capital din 2006. La fel, deputatului liberal Gigi Becali i s-a părut remarcabil că a fost “cel mai bogat român” în topul aceleaşi reviste pe anul 2008. Şi Robert Negoiţă menţionează premiile oferite de diverse mass-media. TVR l-a onorat cu premiul pentru “Cel mai îndrăzneţ proiect de afaceri” în cadrul Galei “Celebrităţile Anului – Trofeele Celebrităţii” dinn 2008.

Deputatul Ion Hulea, de la PP-DD, şi-a trecut la biografie brevetele de paraşutist şi de conducere de autovehicule militare. Colegul său de partid, Cornel Blăjuţ, a trecut la “competenţe tehnice” faptul că ştie să lucreze “cu maşini unelte”.

De la penal la NATO

Senatorilor români nu le place când au CV-ul subţire, aşa încât încearcă să-l înflorească cu tot felul de aptitudini şi diplome care au puţină legătură cu activitatea lor din Legislativ. Pesedistul Nicolae Bădălău a trecut printre competenţele pe care le deţine şi faptul că este şofer profesionist, dar şi motociclist. Mai exact, parlamentarul a notat că deţine “permis de conducere categoriile A,B,C,D,E”.

Parlamentarul Alexandru Cordoş nu se chinuie să-şi umfle CV-ul cu denumiri sau diplome pompoase. Acesta a trecut, pur şi simplu, în biografia sa că a fost doar “Participant la Conferinţa Internaţională privind intervenţia multisectorială în violenta domestică şi incluziunea socială pe piaţa muncii a victimelor violenţei domestice”. La prima vedere, pare interesantă chiar şi o participare la un eveniment internaţional. Numai că manifestarea menţionată în CV-ul senatorului care a câştigat un colegiu la Cluj a avut loc la Baia Mare.

Trimis în judecată pentru fapte de corupţie în Vama Port Constanţa. Învinuit într-un dosar privind vânzarea suspectă a unor motoare industriale de la UCM Reşiţa. Exclus din PDL, s-a înscris în PC. Acestea sunt informaţiile afişate de presa centrală şi locală la o căutare după numele lui Mircea Banias. Numai că senatorul e mai mult de atât. În 2004 acesta a obţinut diploma de “NATO Senior Executive Master”, după un curs organizat de Şcoala Naţională de Studii Politice si Administrative. Asta înseamnă, potrivit portalului SNSPA, că parlamentarul are “oportunitatea de a ocupa poziţii atât la Cartierul General al NATO, Bruxelles, cât şi în structurile strategice naţionale”. Deocamdată, Mircea Banias face parte din “comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”. Urmează NATO?

Cele mai citite

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...

“Nu le pasă”. Ce spun alegătorii maghiari despre alegerile europene

Alegătorii maghiari sunt împărțiți în ceea ce privește o schimbare în urma alegerilor europene, potrivit unor interviuri realizate de Euronews. Majoritatea maghiarilor își formează imaginea...

Un fost lider mondial al tenisului și-a anunțat retragerea: „A sosit momentul să-mi iau rămas bun”

Fostul lider mondial Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis, după o perioadă de mai bine de un an în care a lipsit din...
Ultima oră
Pe aceeași temă