13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCe spune ambasadorul Belgiei despre administrația din România

Ce spune ambasadorul Belgiei despre administrația din România

 Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, a declarat, luni, pentru Mediafax, că în România nu va fi niciodată o administraţie de calitate dacă nu vor fi eliminate numirile politice.

”Din păcate, este o problemă cu administraţia în această ţară. Este prea multă numire politică, ceea ce înseamnă că nu vom putea avea niciodată o administraţie de calitate. Eu însumi sunt funcţionar şi pledez pentru un stat puternic, care să funcţioneze bine. Doresc ca toţi colegii mei din ţările Uniunii Europene să vrea să funcţioneze corespunzător, să aibă dorinţa de a fi în măsură să răspundă întrebărilor cetăţenilor şi cerinţelor societăţii. Cred că la acest nivel încă mai este de lucru. Înainte ca cineva să fie numit director, trebuie să aibă un statut, să treacă un examen. Nu este normal să numeşti director pe cineva care nu are o diplomă, care nu este capabil să ocupe o asemenea funcţie”, declară Philippe Beke.

El mai spune că a descoperit această problemă în România încă de la preluarea mandatului său de ambasador, în 2011, iar aceasta persistă și astăzi.

”Am descoperit această problemă aici în 2011 şi ea persistă şi astăzi. Sper în egală măsură că responsabiliţile vor fi cu adevărat asumate în vederea procesului de descentralizare, care era o problemă şi în 2011. Preşedintele Băsescu a avut o iniţiativă în acest sens, care nu a avut rezultat. Liviu Dragnea, când era în Guvern, a avut, de asemenea, o iniţiativă, care nu a mai dat roade, în 2015. Nimic nu a dat roade în cadrul obligaţiei europene de a organiza descentralizarea. Până şi Franţa, o ţară puternic centralizată, a organizat descentralizarea europeană, deci nu este niciun motiv pentru care România nu ar putea face acest lucru”, afirmă Philippe Beke.

De asemenea, diplomatul spune, referindu-se la licitațiile publice, că în sistem este prea multă corupție și sunt prea multe persoane incompetente.

 

 

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă