10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportKovesi: Politicienii investigați pentru corupție reușesc, în continuare, să obțină voturi

Kovesi: Politicienii investigați pentru corupție reușesc, în continuare, să obțină voturi

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu acordat revistei Psychologies, că ar trebui să existe o interdicție clară pentru persoanele condamnate sau anchetate de a accede în funcții publice.

Citește și: Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dezvăluie cât de greu i-a fost să acceadă în carieră

”Vedem politicieni investigați pentru corupție. Și ei reușesc, în continuare, să obțină voturi! E un fenomen pe care, juridic, ne e greu să-l explicăm. Poate că ar trebui să existe interdicție clară de a accede în acele funcții publice dacă ești condamnat și poate chiar dacă ești anchetat. Ca magistrat, primești anumite calificative ca să avansezi, dai examene. Ca politician, poți primi voturi chiar dacă ești trimis în judecată sau chiar condamnat”, a declarat Kovesi.

Citește și: Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari

Declarația șefei DNA vine în contextul în care Victor Ponta este în continuare premier, în pofida faptului că a fost trimis în judecată pentru corupție, în dosarul Turceni-Rovinari, iar șeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referndumului.

Citește și: Interviu cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: DNA nu mai are 4500 de dosare în lucru. Are 7000

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă