13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCe spune Ponta despre conflictul dintre SRI și CCR

Ce spune Ponta despre conflictul dintre SRI și CCR

Premierul Victor Ponta a declart, duminică seara, cu privire la conflictul dintre SRI și CCR că medierea între instituții statului este o sarcină a președintelui.

"Nu aş vrea să uzurp vreo atribuţie a preşedintelui. Medierea între puterile statului este o atribuţie exclusivă a preşedintelui. (…) Chiar dacă nu am avut un preşedinte mediator în ultimii zece ani, acum avem şi sigur că preşedintele va reuşi să medieze şi pe această problemă şi pe alte probeleme, că totuşi au apărut destule în viaţa de zi cu zi între diverse instituţii sau între instituţii publice şi societatea civilă", a afirmat Victor Ponta într-o emisiune la B1 Tv.

Director SRI, George Maior a criticat CCR pentru că a respins legea retenţiei datelor, legea cartelelor prepay şi legea securităţii cibernetice.

“Noi considerăm că ele sunt concordante cu exigenţele Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, unde sunt, de asemenea, expert şi doctoratul meu e luat în acest domeniu. Garantez că toate aceste lucruri au fost avute serios în vedere de juriştii Serviciului. Eu vreau să avertizez foarte serios că există o răspundere şi morală undeva, în stat, în legătură cu securitatea naţională a cetăţenilor României şi că la momentul în care se va întâmpla o catastrofă voi şti spre cine să arăt cu degetul. Nu mă încălzeşte deloc să arăt cu degetul, dar e datoria mea să spun că cineva se joacă cu lucruri foarte mari, pe care fie nu le înţelege, fie, dintr-o rea-credinţă, le abordează în acest fel“, a declarat directorul SRI.

Citește și: Ce spune Ponta despre conflictul dintre SRI și CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a susţinut, joi, că CC a fost supusă la presiuni din partea SRI şi a altor instituţii după decizia pe legea "Big Brother", arătând că Serviciul a dat un comunicat "foarte dur" la adresa Curţii, în care i se spune că a creat un vid legislativ.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă