15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCe spune Ponta despre investițiile românești în Republica Moldova

Ce spune Ponta despre investițiile românești în Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că România are creștere economică și poate investi în Republica Moldova, informează Agerpres.

Totuși, premierul a ținut să sublinieze că este importantă existența unui control la Chișinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate, a declarat premierul Victor Ponta într-un interviu pentru Radio Moldova.

Citește și: Ponta sare în apărarea lui Iohannis, pe Facebook

Șeful Guvernului de la București a subliniat că, în cadrul vizitei pe care urmează să o efectueze la Chișinău pe 27 august, când Republica Moldova marchează Ziua Independenței, va discuta acest subiect cu omologul său moldovean Valeriu Streleț.

Victor Ponta a declarat totodată că este bucuros pentru faptul că în ultimii 2-3 ani s-a trecut la fapte concrete în relațiile dintre România și Republica Moldova, menționând construcția gazoductului Iași-Ungheni, renovarea grădinițelor, donația de microbuze.

În același timp, premierul Victor Ponta a afirmat că nu întâmplător România a ajuns principalul partener comercial al Republicii Moldova, adăugând însă că ”mai sunt multe de făcut pe partea de infrastructură, pe partea de reforme”.

Premierul Ponta a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de modernizare și de reformare.

”Voi spune la Chișinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu și nici nu se pune problema să vă lăsăm”, a ținut să sublinieze Victor Ponta în interviul pentru Radio Moldova, potrivit agenției citate.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă