10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCe spune Ponta despre locuința pentru Băsescu

Ce spune Ponta despre locuința pentru Băsescu

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va căuta o casă care să poată fi atribuită preşedintelui Traian Băsescu, o locuinţă micuţă în care să nu deranjeze pe nimeni, nu un "ditamai palat la Snagov".

"Băsescu, dacă nu are nicio casă, sigur că nu îl putem lăsa în stradă, sau dacă justiţia nu are acum timp de dânsul, cât mai stă liber trebuie să-i dăm ceva, dar nu cred că trebuie să-i dăm un ditamai palat la Snagov. O să găsim o locuinţă în Bucureşti, o locuinţă micuţă, ca să nu deranjeze pe nimeni", a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă în acea locuinţă micuţă încape şi biroul, Ponta a răspuns :"Are loc".

Premierul a precizat totodată că vilele Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de la Snagov vor fi vândute prin licitaţie deschisă, la care şi Băsescu poate participa, pentru o sumă de peste un milion de euro sau vor fi atribuite spre folosinţă gratuită către o federaţie sportivă ori fundaţie.

Potrivit premierului, fostul preşedinte Ion Iliescu are o locuinţă pe care şi-a cumpărat-o demult, iar fostul preşedinte Emil Constantinescu ocupă o locuinţă modestă, ambii suportând cheltuielile aferente întreţinerii.

El a mai arătat că în blocul în care locuieşte beneficiază, ca prim-ministru, de aceleaşi măsuri de protecţie ca şi preşedintele, dar că nu a stresat niciun vecin.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a primit un răspuns de la Guvern privind cererea sa de acordare a unei case după încheierea mandatului, precizând că, dacă ar sta în locuinţa din strada Mihăileanu, s-ar crea un disconfort pentru ceilalţi locatari, care ar fi verificaţi zilnic de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă