10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportȘefa DNA: Ancheta în dosarul premierului Ponta este aproape FINALIZATĂ

Șefa DNA: Ancheta în dosarul premierului Ponta este aproape FINALIZATĂ

Laura Codruța Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat, marţi, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că ancheta în dosarul în care este cercetat premierul Victor Ponta este aproape finalizată la acest moment, mai fiind de administrat câteva probe.

Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. La momentul actual, acheta este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe”, a spus Kovesi.

Ultima dată, premierul Victor Ponta a fost audiat la DNA săptămâna trecută, când a făcut o cerere pentru a fi disjunsă din ”dosarul mare”, Turceni-Rovinari, partea care îl vizează pe el. Atunci, Ponta a stat în sediul DNA aproximativ o oră şi jumătate, el spunând la ieşire că audierea s-a purtat într-o formă civilizată şi a răspuns la toate întrebările procurorului de caz.

CITEŞTE ŞI  Premierul Victor Ponta, audiat la DNA. Ce i-a CERUT procurorului de caz

A rămas un singur lucru pe care probabil o să vi-l comunice şi procurorul. Am făcut o cerere ca situaţia mea să fie disjunsă pentru că nu are legătură cu dosarul mare, ca să se rezolve mai repede, într-un fel sau altul. Eu cred că este interesul şi al meu şi al parchetului şi al opiniei publice să nu stea bucățica mea în dosarul mare. Dacă procurorul va accepta, atunci foarte repede o să avem o soluţie. Repet, discuţia a fost civilizată şi am spus tot adevărul, tot ce ştiu“, a mai spus Victor Ponta, la ieşirea de la DNA.

CITEŞTE ŞI  EXCLUSIV. DNA: Victor Ponta, INCULPAT în dosarul lui Dan Șova. Urmează trimiterea în judecată  

Când a mai fost Ponta la DNA

Ponta a fost audiat la DNA și în 19 august, când procurorii au anunțat că au pus sechestru asigurător pe un apartament al premierului pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acesta prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul “Turceni – Rovinari”.

Ponta a scris atunci pe Facebook că în din expertiza făcută în dosarul său se arată că SCA “Şova şi Asociaţii” şi-a dedus cheltuieli în baza contractului cu el de 51.321 de lei, dar au și fost plătite taxe şi impozite de către Cabinet Avocat “Ponta Victor”, în sumă de 53.000 de lei. Oficiali din DNA au precizat, la rândul lor, că acel fragment prezentat de Victor Ponta din expertiza efectuată în dosarul “Turceni – Rovinari” nu este o concluzie a expertizei, ci o observație a expertului parte al lui Dan Șova.

CITEŞTE ŞI  Victor Ponta, din nou la DNA. Ce arată noua expertiză privind prejudiciul produs de premier

DNA a precizat că în acest dosar Victor Ponta este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, iar Dan-Coman Şova este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În 5 iunie, Victor Ponta a ajuns prima dată în faţa procurorilor DNA, care l-au anunţat că are calitatea de suspect, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care a fost avocat. În 13 iulie, procurorii l-au anunţat că a fost începută acţiunea penală în cazul său şi că i-a fost schimbată calitatea din suspect în inculpat, în dosarul “Turceni-Rovinari”. De asemenea, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ale lui Victor Ponta.

În acelaşi dosar, senatorul Dan Şova este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma “Şova şi Asociaţii” a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

 

 

 

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă