15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCe spune Victor Ponta despre Republica Moldova

Ce spune Victor Ponta despre Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a subliniat că România ar putea fi singura șansă a Republicii Moldova de a rămâne pe drumul proeuropean, în condițiile în care toate discuțiile din Europa au ca temă situația din Siria. 

Mai mult, primul-ministru este de părere că Republica Moldova poate fi pierdută dacă nu va fi susținută în continuare de România.

”Nu am pierdut Moldova, dar putem să o pierdem. Nimeni în afară de România nu are timp și atenție pentru Moldova. Toată lumea e ocupată cu Siria. Nici de Ucraina nu se mai ocupă. Nu au acord nici cu UE nici cu FMI. Există o coaliție proeuropeană cu păcatele ei, dar este proromânească și proeuropeană. Proeuropean înseamnă proromânesc. Sunt doi care spun că Moldova trebuie să meargă cu Rusia și au mobilizat oameni în stradă. Din punctul nostru de vedere sigur că trebuie să facă reforme să-i pedepsească pe cei vinovați de furtul miliardului, dar nu ne putem declara contra celor proeuropene”, a spus Ponta la B1 TV. 

Primul-ministru a subliniat că protestatarii trebuie să discute cu forțele proeuropene de la putere pentru a ajunge la un consens. 

”Cei din stradă trebuie să discute cu forțele proeuropene de la putere, altfel se fac alegeri anticipate și se poate întâmpla ce-i mai rău. Sunt trei partide care și-au unit forțele și au acum o majoritate foarte subțire. Se joacă acum soarta Moldovei, dar cineva acum nu are timp și energie pentru Modova și e treaba noastră să-i ținem în tabăra proeuropeană”, a mai spu Victor Ponta la B1 Tv.

De asemenea, premierula a arătat că împrumutul pe care îl acordă România Republicii este foarte important pentru vecinii de peste Prut. 

”Împrumutul acordat de România este foarte important pentru că ei au nevoie să-și acopere deficitul pentru acest an. În plus, noi avem proiecte pentru pregătirea pregătirea persoanelor în justiție, în cultură. Problemele Republicii Modlova vin din cauza sancțiunilor impuse de Rusia. Noi suntem în poziția în care avem creștere economică, bani la buget și nicio datorie la FMI, deci putem să-i ajutăm. Nu riscăm să se strige contra României în stradă pentru că lumea știe că noi dăm banii contra promisiunii că se vor face reforme și că se va păstra calea proeuropeană. Noi avem obligația de a face o politică realistă. Realitatea e că sunt trei partide în Parlament, iar oamenii nu sunt în Parlament”, a spus premierul.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...
Ultima oră
Pe aceeași temă