16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportCe spune Victor Ponta despre scandalul de corupție în care este implicat

Ce spune Victor Ponta despre scandalul de corupție în care este implicat

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Antena 3, despre ancheta instrumentată de DNA pe numele său, despre motivul pentru care nu vrea să demisioneze din funcția de prim-ministru al României, dar și despre proiectele realizate de USL.

Astfel, premierul a anunțat că a pus la dispoziție apartamentul său pentru sechestru, întrucât nu dorea să se pună sechestru pe averea soției sale, Daciana Sârbu. El a mai precizat că a aflat pe surse că urmează să i se pună sechestru pe avere, așa că a venit pregătit.

Citește și: Ponta și-a pregătit apartamentul pentru sechestrul procurorilor

”Azi la DNA am avut o discuție extrem de scurtă. Procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă. Sunt convins că în urma expertizei va rezulta că nu am produs niciun prejudiciu. Am pus la dispoziție apartamentul pentru sechestru. Eu am aflat pe surse că urmează să se pună sechestru pe avere. Dacă expertiza demonstrează că prejudiciul este zero…procurorul trebuie să demonstreze că eu sunt nevinovat. Eu post să spun si acum asta”, a spus Ponta. 

În ceea ce privește o eventuală demisie din funcția de premier, Ponta a spus că s-a gândit  de foarte multe ori la acest pas.. În acest context, premierul a precizat că o demisie de la Guvern ar însemna să cedeze țara ”celor care au distrus-o înainte”.

Citește și: De ce nu își dă Ponta demisia din funcția de premier

”O gândire foarte concretă. M-am gândit la PSD, partidul meu, cu bune și cu rele, care cred că a făcut multe lucruri bune.Am găsit o formulă foarte bună, Rovana Plumb. La Guvern lucrurille stau în felul următor. Sunt niste proiecte pe care le-am pus în aplicare și vreau să le duc la bun sfârșit. Eu am fost votat ca să guvernăm. Eu dacă îmi dau demisia de la Guvern, înseamnă că îmi dau țara celor care au distrus-o înainte. Plecarea mea pentru a veni cei care au distrus Romania este o trădare”, a declarat Ponta.

De asemenea, premierul a vorbit despre realizările USL. Astfel, premierul a ținut să precizeze că formațiune apolitică a fost cea mai bună idee politică din ultimii 25 de ani, mai ales în condițiile în care a reușit să ”scoată România din groapă”.

Citește și: Victor Ponta: USL a scos România din groapă

”Vreau ca această guvernare, guvernarea USL, va rămâne ca o guvernare care a scos ţara din groapă. Guvernare USL lasă o ţară pe primul loc în Europa la creşterea economică”, a declarat Victor Ponta.

Astfel, premierul a admis că realizarea formațiunii politice a fost o decizie foarte bună și este mândru de toate proiectele demarate în timpul guvernării USL.

”USL, despre care eu cred că a fost cea mai bună idee politică din ultimii 25 de ani, a avut mai multe componente. Prima: componenta de luptă cu un regim, cu Traian Băsescu, şi a fost o bătălie pe care o perioadă am câştigat-o. Ca orice victorie, nu e definitivă. A mai avut o componentă de care am răspuns direct: partea de guvernare a ţării. După trei ani şi jumătate, recunosc că sunt mulţumit de lucrurile pe care le-am realizat. Oamenii şi-au primit pensiile şi salariile înapoi”, a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere“ în PSD până în momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie. Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după ce câteva săptămâni a evitat să se vadă cu procurorii, alegând să plece în Turcia pentru o operație care putea fi realizată și în România.

În cursul zilei de luni, premierul a fost citat la sediul DNA pentru a da declarații în dosarul lui Dan Șova. Tot în cursul acestei zile, procurorii DNA au instituit sechestru pe e averea lui Victor Ponta, care are calitatea de inculpat în dosarul Turceni Rovinari. Procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru.

 

 

 

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă