12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCe spune Zgonea despre democraţia din Norvegia

Ce spune Zgonea despre democraţia din Norvegia

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, că România trebuie să beneficieze de experienţa în democraţie a Norvegiei, adăugând că statul norvegian a susţinut cu peste 300 milioane euro diferite sectoare din ţara noastră, informează Mediafax.

Mulţumesc preşedintelui Parlamentului norvegian că a onorat invitaţia, găsescu un prieten şi un susţinător al României. Am avut oportunitatea să discutăm elemente de agendă bilaterală şi internaţională. România şi Norvegia au un parteneriat solid bazat pe o cooperarea foarte bună în plan bilateral, european şi internaţional. Nu trebuie să uităm şi ar trebui să menţionăm şi să mulţumim partenerului pentru susţinerea pe care a acordat-o ţării noastre în intergrarea în structurile euroatlantice, dar şi în structurile UE prin intermediul planului Norvegiei de integrare a ţărilor candidate“, a declarat Zgonea, după întâlnirea cu preşedintele Parlamentului norvegian, Olemic Thommessen.

El a adăugat că România trebuie să beneficieze de experienţa de 200 de ani de democraţie a Norvegiei, arătând că înaltul oficial norvegian urmează să se adreseze Camerei Deputaţilor într-un discurs pe tema democraţiei puternice.

Eu cred că România trebuie să beneficieze de tradiţia şi experienţa unei ţări care are peste 200 de ani în democraţie, ca Norvegia. În semn de preţuire şi apreciere a personalităţii sale politice a excelenţei domnului preşedinte Thommessen, am adresat rugămintea de a ţine cu cocazia vizitei în României un discurs puternic cu privire la democraţie, în plenul Camerei Deputaţilor“, a adăugat Zgonea.

Nu în ultimul rând i-am mulţumit preşedintelui Thomason în numele Parlamentului României pentru sprijinul oferit de Norvegia în ultimele cicluri financiare prin intermediul celor două mecanisme al spaţiului economic european şi al mecanismului financiar norvegian, de a susţine democraţia, de a susţine diferite sectoare importante ale româniei. Peste 300 milioane de euro au fost cheltuiţi de către Norvegia în românia în ultimii şase ani de zile“, a mai spus Zgonea.

Preşedintele Parlamentului Regatului Norvegiei Olemic Thommessen a declarat că Norvegia consideră că România joacă un rol important în această zonă geografică şi că ceea ce face ţara noastră în privinţa luptei împotriva corupţiei este de admirat. În ochii Norvegiei, România joacă un rol important pe toate planurile în această zonă geografică“, a spus oficialul norvegian.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă