13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCe vor românii de la noul președinte

Ce vor românii de la noul președinte

Românii se așteaptă ca noul președinte să facă în principal trei lururi pentru ei. În primul rând vor mai multe locuri de muncă, vor să combată corupția și să le crească pensiile și salariile, arată un sondaj realizat de IRES în prima săptămână după alegerile prezidnțiale.

Astfel, potrivit Digi24, 15,2% dintre români vor ca președintele să aibă un rol în creșterea locurilor de muncă, 13,9% dintre români vor ca acesta să lupte împotriva corupției, iar 7,6% dintre români ăși doresc pensii mai mari.

De asemenea, sondajul Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie arată o creștere a încrederii populației în noul președinte la 61% în prezent, față de numai 25% înaintea primului tur al alegerior prezidențiale.

Alegerile prezidențiale au produs o schimbare și la nivelul percepției românilor din diaspora cu privire la direcția în care se îndreaptă România. Astfel, dacă în urmă cu câteva luni doar 24% dintre românii plecați în străinătate credeau că țara e pe un drum bun, acum acest lucru este crezut de 55% dintre cetățenii români din diaspora.

Sondajul IRES a fost realizat prin metoda CATI, în data de 20 noiembrie. 1.338 de persoane adulte au participat la acest studiu care are marja de eroare de plus/minus 2,7%.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă