11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCererea de grațiere a Monicăi Iacob Ridzi a ajuns pe biroul președintelui....

Cererea de grațiere a Monicăi Iacob Ridzi a ajuns pe biroul președintelui. Ce decizie a luat șeful statului

Cererea de grațiere a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis, documentul fiind depus la Administrația Prezidențială chiar de soțul acesteia. Într-un răspuns pentru postul de televiziune România TV, Palatul Cotroceni a anunțat că documentul a fost trimis la Ministerul Justiţiei pentru avizul consultativ.

Pe 16 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată de către judecătorii de la Curtea Supremă la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu pentru organizarea Zilei Tineretului din 2009. Ridzi susține că suferă demultiple afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie și are doi copii mici: o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi un băiat de 5 ani.

În campania electorală de anul trecut, Klaus Iohannis declara că "îmi iau angajamentul să garantez justiţia independentă şi statul de drept. Nu voi accepta sub nicio formă ca politicienii să îşi subordoneze justiţia sub orice formă. Pe timpul mandatului meu nu voi graţia niciun politician condamnat pentru fapte de corupţie".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă