5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCererea președintelui Iohannis privind reexaminarea Legii prin care sunt eliminate 102 a...

Cererea președintelui Iohannis privind reexaminarea Legii prin care sunt eliminate 102 a fost respinsă de Senat

Cererea președintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea Legii prin care sunt eliminate 102 taxe a fost respinsă, marți, de Senat, informează Agerpres.

 

Plenul Senatului a respins marţi, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe: astfel, senatorii PSD, ALDE și UDMR au votat împotriva solicitării preşedintelui Klaus Iohannis, iar în favoarea sa au votat aleșii PNL, USR şi PMP.

Şeful statului a precizat că legea eliminării celor 102 taxe nefiscale ar încălca normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi cele care guvernează bugetul public naţional.

Preşedintele acuză încălcarea atât a normelor constituţionale, a Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, cât şi a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016. Iohannis spune că se aplică şi în acest caz prevederile prin care sunt interziste modificări majore în fiscalitate cu 6 luni înainte de alegeri, pentru că măsurile adoptate vor produce consecinţe imediate, fiind afectată execuţia în curs a bugetului de stat, şi nu doar a bugetului viitor.

Iohannis subliniază că legea este lipsită de predictibilitate şi coerenţă, deoarece nu cuprinde soluţii legislative cu privire la ansamblul efectelor pe care le vor produce măsurile instituite. Iohannis avertizează că prin această lege România riscă să depăşească ţinta de 3% de deficit, agreeată de ţara noastră în faţa organismelor internaţionale.

Cele mai citite

Marea Britanie și SUA acuză China că desfășoară o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...

Marea Britanie și SUA acuză China că desfășoară o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din...
Ultima oră
Pe aceeași temă