18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCine sunt candidații propuși de Klaus Iohannis pentru CA al TVR

Cine sunt candidații propuși de Klaus Iohannis pentru CA al TVR

Președintele Klaus Iohannis a înaintat, luni, Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, propunerea a doi candidați pentru Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune, a anunțat Administrația Prezidențială.

Astfel, Klaus Iohannis a propus-o pe Christel Țopescu, în calitate de membru titular, și pe Ana Maria Sandu, în calitate de membru supleant.

„În temeiul prevederilor articolului 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului următoarele propuneri de candidați pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune: doamna Christel Țopescu, în calitate de membru titular; doamna Ana Maria Sandu, în calitate de membru supleant”, informează sursa citată.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, luni, la ora 14.00. În cadrul ședinței se va stabili un calendar pentru audierea în comisii şi validarea în plenul comun a candidaților propuși pentru a face parte din noul Consiliu de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune, potrivit Agerpres.

Citește și: Conducerea Parlamentului stabilește, luni, calendarul pentru audierea și validarea Consiliului Administrației al TVR

Până în prezent au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor doar PNL şi UDMR. Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu şi Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanţi pe Adriana Meseşan şi Radu Carp. UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan. 

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure. 

Consiliul de Administraţie al televiziunii publice a fost demis după ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară. 

Citește și: Rezultatul alegerilor pentru CA de la TVR a fost validat. Nu s-a depus nicio contestaţie

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă