12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCine este Marian Neacșu, noul vicepreședintele al Camerei Deputaților

Cine este Marian Neacșu, noul vicepreședintele al Camerei Deputaților

Marian Neacșu, liderul grupului PSD, a fost numit vicepreședinte al Camerei Deputaților în urma demisiei lui Viorel Hrebenciuc care a fost votată, luni, de plenul reunit al deputaţilor. După ce demisia acestuia va fi publicată în Monitorul Oficial procurorii îl pot reţine pentru 24 de ore şi, apoi, pot cere arestarea preventivă a acestuia în dosarul retrocedărilor şi este urmărit alături de Dan Şova într-un alt dosar de trafic de influenţă. 

Hrebenciuc mai este acuzat de procurorii DNA şi că ar fi făcut intervenţii la CNA în vederea obţinerii licenţei pentru postul GiGa TV, controlat de primarul de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan Pinalti. 

Ion Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor, a precizat că plenul va vota înlocuirea lui Viorel Hrebeniciuc din funcţia de vicepreşedinte al Camerei cu Marian Neacșu, actualul lider al grupului PSD.

Cine este Marian Neacșu

Deputatul PSD Marian Neacşu este acuzat de conflict de interese. Hotnews.ro susţine că Neacșu este cel care:

– a introdus pe ordinea de zi proiectul de lege privind amnistia şi grațierea în marţea neagră

– a propus modificările la Codul Penal

– este unul din cei 13 inițiatori ai unui proiect de lege care face imposibilă anchetarea parlamentarilor de către Agenţia Naţională de Integritate.

În decembrie 2013,  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat arată că "procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Neacşu Marian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese".

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă