27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportCine este Petre Tobă, propus pentru Ministerul de Interne

Cine este Petre Tobă, propus pentru Ministerul de Interne

Inspector General al Poliţiei Române, Petre Tobă, propus, duminică, pentru funcţia de ministru de Interne, de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost implicat într-un scandal, în anul 2014, privind faptul că șeful poliției române a fost convocat la Guvern, la chemarea lui Victor Ponta, pentru a discută cu baronul de Mehedinți Adrian Duicu.

De asemenea, Tobă, în vârstă de 51 de ani, a fost demis din funcţia de şef al Poliţiei Române, de către premierul Emil Boc în urma scandalului izbucnit după asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene. Însă, în anul 2011, a fost numit printr-o altă decizie a şefului Guvernului în postul de secretar general adjunct în Ministerul de Interne.

În perioada martie-mai 2012, Petre Tobă a fost secretar de stat în MAI, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, iar între martie 2011 și martie 2012 a fost secretar general adjunct al MAI, potrivit  CV-ului publicat pe site-ul Poliției.  

El a mai fost Inspector general între 2009 și 2010 și adjunct al șefului Poliției Române în perioadă 2007-2009. între 2003 și 2007 a ocupat funcții de conducere în direcția de poliție a Capitalei.  

Potrivit CV-ului, este Doctor în științe militare și Informații al Universității Naționale de Apărare “Carol I”. 

În anul 1989, a absolvit Facultatea de Mașini și Utilaje pentru Construcții, iar în anul 2000 a terminat facultatea de drept din Academia de poliție “A.I. Cuza."  

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă