21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCine este Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei

Cine este Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei

Propunerea premierului desemnat Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Energiei este Victor Vlad Grigorescu, membru în Consiliul de Administraţie al Electrica.

În vârstă de 39 de ani, absolvent al Facultății de Drept a Universității București, Grigorescu a participat la negocierile de aderare a României la UE, mai ales capitolul 26 – Relaţii Externe sau acordul privind recunoaşterea reciprocă a denumirilor de origine şi indicaţii geografice pentru anumite produse agricole.

Din anul 2007 până în anul 2011, Victor Vlad Grigorescu a fost expert în cadrul reprezentanței României la Uniunea Europeană, dar și expert în Ministerul Economiei condus de Codruț Sereș.

Vorbitor de engleză, franceză şi italiană, Grigorescu a fost, timp de doi ani, directorul societăţii AG Industrial Consult, specializată în consultanță în domeniul politicilor publice. Din această postură a consiliat clienţi din domniul privat abordând, între altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH, potrivit CV-ului său.

Totodată, el este specializat la Joint Vienna Institute în proceduri de soluționare a diferendelor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului – în colaborare cu Secretariatul OMC.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...
Ultima oră
Pe aceeași temă