6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCine și când decide termenele de finalizare a obiectivelor din Master Planul...

Cine și când decide termenele de finalizare a obiectivelor din Master Planul de Transport

Termenele de finalizare ale obiectivelor cuprinse în Master Planul de Transport vor fi decise în Guvern la sfârșitul lui noiembrie sau începutul lunii decembrie, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

”O să avem dezbateri, discuţii pro, contra, în următoarele trei săptămâni, să zicem 20 de zile, după care vom începe să punctăm, să transformăm acest Master plan în programul operaţional. Îl vom prezenta Guvernului, iar Guvernul va decide şi atunci, în Guvern, vom şi etapiza: cu asta începem, cu ailaltă în 2019, cu ailaltă în 2021, etcetera”, a spus Rus, potrivit Mediafax.

El a precizat că Master Planul nu conţine şi termenele de finalizare întrucât e un document strategic, urmând să fie transormat într-un program operaţional.

”Ăsta e un document strategic. Pe seama lui se face un plan operaţional de implementare a acestui document. În acela vor exista termene. Sper, cred că acest document vom reuşi să-l avem la finele lunii noiembrie, început de decembrie”, a spus Rus.

El a spus că nu crede că vor exista modificări ale Master planului decât dacă acestea vor avea o bază ştiinţifică, mai scrie Mediafax.

”Unele lucruri pot să fie modificate, să spunem, acolo unde studiul sau baza ştiinţifică pe care se bazează un anume punct de vedere de aici nu este absolut validă şi cineva demonstrează că trebuie modificat, argumentat, dar acelaşi tip de argumente utilizate aici, deci ştiinţific. El nu poate fi modificat altfel”, a spus Rus.
El a menţionat că cifrele de cost din Master plan sunt „estimative”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă