5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCioloș îl revocă pe ministrul Culturii: E păcat că domnul Alexandrescu a...

Cioloș îl revocă pe ministrul Culturii: E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. Reacția lui Alexandrescu

UPDATE: Vlad Alexandrescu a venit, pe Facebook, cu noi precizări legate de scrisoarea sa către GDS, despre care a spus că nu era destinată să ajungă în spațiul public și a arătat că nu am dorit să condiționeze ”în acest mod în vreun fel rămânerea în Guvern”.

”O scrisoare a mea către membrii Grupului pentru Dialog Social, în care sunt membru autosuspendat pe durata mandatului, a ajuns în presă fără voia mea. Precizez că ea era destinată exclusiv informării celor care au redactat comunicatul GDS de susținere a mea. Ea nu a fost destinată publicității. Am reușit să gestionez adecvat situațiile prezentate acolo în exercitarea atribuțiilor mele, și de aceea în legătură cu subiectele expuse acolo nu am nimic de adăugat. Sper că măsurile de reformă pe care le-am luat la Ministerul Culturii beneficiază în continuare de susținerea Prim-Ministrului. Nu am dorit să condiționez în acest mod în vreun fel rămânerea mea în Guvern.”, a precizat, pe Facebook, Vlad Alexandrescu. 

—–

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, pe contul său de Facebook, că este ”păcat” că Vlad Alexandrescu a ales să-și încheie mandatul la Ministerul Culturii în acest fel, făcând referire la scrisoarea către Grupul pentru Dialog Social. Sâmbătă dimineață, ministrul a trimis GDS o scrisoare în care a reclamat presiuni din partea altor miniștri pentru a lua anumite decizii. 

” Legat de ultimele discuții in jurul demisiei Ministrului Culturii : E pacat că domnul Alexandrescu a ales să termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnull Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge inainte. Reformele vor continua și in cultură și in alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marti voi trimite domnului președinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere să continue reformele. In mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea asolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!”, a scris premierul, pe Facebook. 

Citește și: Ministrul Culturii denunță presiuni din partea altor membri ai Cabinetului Cioloș

În scrisoarea către GDS, că „a fost intimidat direct” de un coleg de Guvern, iar faptul că s-a pronunţat în favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor în cazuri de plagiat notorii i-a adus o adversitate a acelor miniștri care erau implicați.

Miercuri, Vlad Alexandrescu a anunțat, pe Facebook, că va renunța la conducerea Ministerului Culturii, pe fondul scandalului de la Opera Națională București. Vineri, a revenit asupra demisiei și a spus că va pleca din funcție doar dacă primește asigurări că vor fi continuate reformele. 

La începutul lunii aprilie, la Opera Națională din București au apărut tensiuni, care au degenerat, ulterior, într-o serie de proteste ale angajaților, cât și refuzul balerinilor de a urca pe scenă, ducând la schimbarea directorului instituției de mai multe ori. 

 

 

 

Cele mai citite

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

Marea Britanie și SUA acuză China că desfășoară o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din...

Secretarul general al ONU cere o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza

Secretarul general al Naţiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a salutat luni adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii prin care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă