14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCioloș: O să anunţ săptămâna viitoare data alegerilor

Cioloș: O să anunţ săptămâna viitoare data alegerilor

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că va informa săptămâna viitoare despre data alegerilor.

"O să informez săptămâna viitoare și legat de data alegerilor", a spus Cioloș, într-o conferință de presă susținută la Chișinău, întrebat dacă are amănunte privind ziua organizării scrutinului parlamentar.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că data alegerilor va fi anunțată cât mai curând.

"Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luată încă o decizie, încă se discută cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anunțată cât mai curând, dar nu a fost luată încă o decizie cu privire la această dată. (…) Prim-ministrul mi-a confirmat că există discuții cu liderii partidelor", a afirmat Iolu.

Întrebat dacă variantele pentru organizarea alegerilor generale sunt datele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie, Iolu a răspuns că toate aceste zile sunt luate în calcul.

"Pentru unele dintre ele, cel puțin 27 noiembrie, există o problemă de neconstituționalitate pe care o analizează Guvernul în stabilirea acestei date. Trebuie să se termine mandatele parlamentarilor actuali până când au loc aceste alegeri", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă