22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. CCR discută peste o lună pensiile speciale pentru aleșii locali, atacate...

UPDATE. CCR discută peste o lună pensiile speciale pentru aleșii locali, atacate de Cioloş

UPDATE 15:50. Curtea Constituţională a României discută în 20 iulie sesizarea Guvernului referitoare la legea privind pensiile speciale. 
Sesizarea Executivului se referă la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor din Legea de modificare şi completare a Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali. 

————

Premierul a declarat, luni, la Radio România Actualități că Guvernul a demarat procedurile privind sesizarea la Curtea Constituțională a României a pensiilor speciale. 

Citește și: Vot decisiv în Senat: aleşii locali vor primi pensii speciale

Cioloș a spus că nu este de acord cu aceste pensii. În textul sesizării se constată faptul că punerea de acord cu decizia s-a făcut într-o mică măsură.

“Am decis să trimitem din nou acest proiect de lege la Curtea Constituţională, chiar azi am semnat. (…) Din lege nu reiese clar cum ar urma să fie finanţate aceste pensii sau indemnizaţii speciale. Ele, aşa cum e prevăzută legea acum, ar continua să impacteze bugetul de stat pentru că şi bugetele locale, în mare parte, sunt alimentate tot din bugetul de stat. Şi, pe de altă parte, nu se respectă principiul contributivităţii, legea aceasta ar urma să se aplice retroactiv, deci am cerut din nou CCR să clarifice dacă aceste elemente, care în continuare sunt menţinute în lege, sunt constituţionale”, a spus Cioloş, la RRA.

Proiectul a fost aprobat pe data de 21 iunie. 

 

 

 

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă