10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul, un exemplu pentru aplicarea legii antifumat

Guvernul, un exemplu pentru aplicarea legii antifumat

Premierul Dacian Cioloș le-a interzis membrilor Guvernului să mai fumeze în clădirea Palatului Victoria, în condițiile intrării în vigoare a legii antifumat în spații publice.

În deschiderea ședinței de Guvern de miercuri dimineață premierul i-a "rugat" pe membrii Guvernului să nu mai fumeze de miercuri în clădire. Secretarul general al Guvernului a primit sarcina să găsească un loc potrivit, în afara clădirii pentru cei care doresc să fumeze.

Mai mult, Executivul a pregătit și un ghid de informare care explică modul în care se aplică legea antifumat şi care poate fi consultat de instituţiile şi companiile interesate. Ghidul va putea fi consultat online.

Legea care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost adoptată pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaţilor. Legea se aplică şi în cazul ţigărilor electronice. Totodată, se interzice complet fumatul şi în instituţiile medicale, de învăţământ, de stat şi private, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Persoanele care nu respectă legea vor primi amenzi de la 100 la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice şi între 5000 şi 15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activităţii, pentru persoanele juridice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă