13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCNA: Aviz pozitiv pentru propunerea legislativă iniţiată de Dragnea în privinţa promovării...

CNA: Aviz pozitiv pentru propunerea legislativă iniţiată de Dragnea în privinţa promovării demnităţii umane

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a avizat pozitiv, joi, propunerea legislativă privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, inițiată de deputatul Liviu Dragnea și înregistrată la Senat pentru dezbatere, informează Agerpres. 

Membrii CNA s-au pronunțat doar asupra articolului 17 care face referire la audiovizual, care vizează promovarea toleranței și a nediscriminării în programele difuzate de televiziunea și radioul public.

Potrivit acestui articol din proiectul de lege, “Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune vor include programe pentru promovarea toleranței față de diferențele de grup, ce vor reprezenta minim 1% din totalul timpului de emisie, al fiecărui post de televiziune sau de radio pe care îl au în administrare”.

Forma propusă de CNA este: “Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune vor include programe pentru promovarea explicită a toleranței și a nediscriminării pe considerente de rasă, religie, naționalitate, sex sau orientare sexuală”.

Avizul CNA, care este unul consultativ, a fost adoptat cu șapte voturi ‘pentru’ și unul ‘împotrivă’.

“Mi se pare că proiectul ăsta este cam excesiv și limbajul mă cam înfioară. Să avem o normă și criterii de promovare a toleranței… Sigur că e nevoie de educație, dar nimeni nu a împiedicat până acum instituțiile statului să facă proiecte pentru promovarea toleranței. Cred că TVR într-o mare măsură și face asta. (…) El se afla la CNCD acum, ar fi interesant să vedem ce au de schimbat, pentru că se ține cont de părerea lor. (…) Putem să cuantificăm mai bine demnitatea dacă se face legea asta? Cum să cuantifici demnitatea”, a spus Dorina Rusu, membrul CNA care a votat împotriva avizului.

Viorel Buda, alt membru CNA, a spus însă că acest proiect este unul european și foarte bun.

Potrivit site-ului Senatului, proiectul de lege prevede că defăimarea socială ar putea fi sancționată cu amendă de la 1.000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 la 60.000 lei, dacă vizează un grup social.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă