15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCNMR cere președintelui Iohannis și liderilor de partide să asigure stabilitatea politică...

CNMR cere președintelui Iohannis și liderilor de partide să asigure stabilitatea politică a României după alegerile parlamentare

Coaliția Națională Pentru Modernizarea României (CNMR) a lansat un apel către liderii partidelor parlamentare și către președintele Klaus Iohannis pentru a asigura stabilitatea politică a României în actualul context de securitate regional.

Apelul CNMR este lansat în urma publicării rezultatelor alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016.

CNMR face un apel și către viitorul Guvern, căruia îi adresează zece solicitări. Una dintre acestea este "să constituie, de urgență, un comitet interministerial pentru absorbția fondurilor europene care să deblocheze și să producă o accelerare a absorbției fondurilor structurale".

O altă solicitare este "Finalizarea elaborării de către Guvern a bugetului pe anul 2017 și votarea acestuia în regim de urgență".

Pe de altă parte, CNMR cere punerea în practică a înțelegerilor convenite de către Camera Deputaților în raport cu CNMR. Acestea includ creșterea bugetului cercetării cu 35 % pentru anul 2017 și alocarea bugetului educației, progresiv, până în 2020, a 6 % din PIB.

De asemenea, pentru anul 2017, CNMR și comisiile parlamentare de specialitate din Camera Deputaților au agreat ideea de creștere a bugetului educației cu 16 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă