8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCNMR propune ca prefecții și subprefecții să nu mai fie funcționari publici,...

CNMR propune ca prefecții și subprefecții să nu mai fie funcționari publici, ci să-și asume o implicare politică

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) propune Guvernului Grindeanu și partidelor parlamentare ca prefecții și subprefecții să nu mai fie considerați înalți funcționari publici.

CNMR consideră necesară "asumarea politică a numirilor și rezultatelor de către prefecți pentru activitatea pe care o vor desfășura".

Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, consideră că "schema “independenței” prefecților, nu a funcționat niciodată și administrația s-a înmulțit cu un număr uriaș de persoane cu o apartenență politică clară care după ce au fost schimbați  (întotdeauna la final de mandat politic) au creat un corp de funcționari fără atribuții, dar cu remunerare substanțială".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă