10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCodul Fiscal A FOST VOTAT de Camera Deputaţilor. Când va fi promulgată...

Codul Fiscal A FOST VOTAT de Camera Deputaţilor. Când va fi promulgată legea de preşedinte. Ce a spus Ponta

UPDATE  De ce spune Elena Udrea că a votat Codul Fiscal 

UPDATE  Ponta anunţă că “măsurile amânate pentru 2017 pot fi devansate”

UPDATE  Ponta NU A VOTAT noul Cod Fiscal. Cum şi-a justificat gestul

UPDATE  Dragnea, despre Codul Fiscal: Sunt mulţumit, va duce la dezvoltarea României 

Codul Fiscal a fost votat de deputaţi. 279 de voturi “pentru”, 8 “împotrivă” şi 5 “abţineri”. La şedinţa de Plen au fosr prezenţi şi premierul Victor Ponta, dar şi Elena Udrea. În plen au luat cuvântul liderii PNL şi PSD, Alina Gorghiu, respectiv Liviu Dragnea, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorvici, din partea Guvernului, precum şi Florentin Gust, din partea PSRO, care a anunţat că deputaţii acestui partid au votat împotriva proiectului.

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a declarat că “acest Cod Fiscal nu este nici de dreapta şi nici de stânga, va aduce mai multe locuri de muncă, şi alături de Legea salarizării va crea o ierarhie corectă. Sper să avem consens şi pe alte teme importante. Împreună cu Opoziţia avem un proiect prin care Parlamentul României să fie recredibilizat, şi cred că intr-o lună putem prezenta un plan în acest sens. Împreună cu doamna Gorghiu am stabilit ca săptămâna viitoare să constituim un grup vare sp vină cu propuneri, este vorba de un cod de conduită, de relaţionare, de exprimare a fiecărui parlamentar. Sunt convins este să avem un document comun, este riscat să avem un proiect şi noi şi opoziţia. Toate lucrurile care au deranjat până acum să nu se mai repete, este incorect ca acestă instituţie să nu fie văzută aşa cum trebuie.”

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat că premierul Ponta nu a votat noul Cod Fiscal, deşi a fost prezent în sala de plen. De asemenea, Gorghiu susţine că “acest Cod Fiscal este rezultatul unui dialog politic aşa cum nu a mai fost în ultimii 25 de ani

Victor Ponta susţine că “forma finală este una bună pentru noi, celelate măsuri au fost amânate din raţiuni politice pe care le înteleg, eu sunt foarte optimist că acele măsuri amânate pot fi devansate datorită cifrelor din economie. COdul Fiscal este un pas înainte, înseamnă salarii mai bine şi un mediu ecomonic. După ce se termină trimestrul III vom avea o discuţie cu mediul de afaceri şi cu factorii politici. Surplus de 1 miliard şi ceva de euro este cât reducerea impozitului de dividente pe tot anul. Vom avea discuţii în continuare cu partenerii noştri: Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Uniune Europeană“.

***

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole noul Codului fiscal, neînregistrându-se nicio modificare faţă de raportul Comisiei de buget, votul final urmând să fie dat la ora 12.00, în prezenţa premierului Victor Ponta, anunţă Mediafax.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat principalele prevederi ale Codului Fiscal, printre care reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole – în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

***

Plenul Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru joi, la ora 10,00. Ordinea de zi are un singru punct –  Codul Fiscal, iar de la ora 12.00 este programat votul final. Este ultimul pas pentru ca legea să foate fi trimisă la promulgarea preşedintelui Klaus Iohanins.

Deputații din Comisia de Buget au votat, miercuri, în unanimitate noile amendamente ale Codului Fiscal. Joi, actul normativ urmează să fie votat în plen şi apoi trimis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis. La şedinţa comisiei a participat şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Deputaţii din comisie au introdus, în plus, unele amendamente propuse de Ministerul Finanţelor care corectează erori de scriere ale Codului fiscal, acordări cu ceea ce a apărut ca legislaţie, după trimiterea în Parlament a Codului fiscal sau care armonizează modificările făcute în Senat şi contradicţiile în proiect.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul legii Codului fiscal, reexaminat la solicitarea preşedintelui, acceptând amendamentele convenite de liderii politici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă