15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPreşedintele Iohannis critică dur CODUL FISCAL. "Nu ne permitem experimente economice"

Preşedintele Iohannis critică dur CODUL FISCAL. “Nu ne permitem experimente economice”

CITEŞTE ŞI  Mugur Isărescu: Ar fi o EROARE să adoptăm măsuri cu consecinţe TEMPORARE

CITEŞTE ŞI  Klaus Iohannis, despre aderarea la EURO: O ancoră pentru disciplină

UPDATE, miercuri 13:25 Klaus Iohannis, preşedintele României:  România are nevoie de reforme până la capăt, România are nevoie de o economie funcţională bazată pe competitivitate.

UPDATE, miercuri 13:25 Klaus Iohannis, preşedintele României:  Pentru ca economia noastră, România are nevoie de îmbunătăţirea mediului de afaceriNU este suficient ca progresul să aibă doar o creştere ăn cifre. Trebuie să fie corectă. Putem spune că tranziţia a fost încheiată, dar nu putem spune că România a devenit o economie de piaţă funcţională. Avem nevoie de economie de piaţă concentrată spre cetăţean, doar aşa putem creşte.

UPDATE, miercuri 13:23 Klaus Iohannis, preşedintele României:  Nu știu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluționa finanțele României prin simpla reducere a unor impozite. Cred că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci și maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanțelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflați totuși în prag de an electoral, trebuie să înțelegem distanța dintre tentația politică și realitatea economică.

UPDATE, miercuri 13:18 Klaus Iohannis, preşedintele României:  Azi se împlinescu 150 de ani la naşterea Regelui Ferdinand. Salut faptul că aniversarea este serbată la BNR. Şi tot în acest an aniversăm 135 de ani la de înfiinţarea Băncii Naţionale a României.  România a avut un sistem benefiar stabil care este meritul BNR. Banca a rămas un pion de stabilitate si echilibru. Acum, România are în faţă un nou orizon economic. Sunt convins că BNR va rămâne acelaşi factor de stabilitate. România trebuie să se pregătească şi pentru monetarea integrală. EURO este proiectul instituţional la care România trebuie şi poate să aspire. Obiectivul de aderare la Zona Euro este o ancoră pentru economia României care să ducă la responsabilitae şi sustenabilitate. Nu ne mai putem permite experimente economice. De aceea, este imperativ să renunţăm la iluzii – iluzia că dezvoltarea economică se poate construi pe datorie şi că iluzia că o dată prosperitatea obţinută nu se mai poate pierde.

***

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâni, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta efectele aplicării noului Cod Fiscal, propus de Guvern şi votat de Parlment, informează Digi 24.

CITEŞTE ŞI  De ce crede Ponta că românii sunt “intoxicaţi de Propagandă”. Ce spune despre Codul Fiscal

Reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie este una dintre cele mai importante prevederi, eliminarea “taxei pe stâlp” şi a supraaccizei la carburanţi, precum şi scăderea impozitului pe dividende. De asemenea, permite primăriilor să majoreze cu 50% taxele locale, în timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creşte cu 500%. Discuţiile au loc în contextul în care şeful Băncii Naţionale nu este unul dintre susţinătorii Codului Fiscal. Îngrijorarea lui este împărtăşită şi de experţi ai Comisiei Europene şi ai Fondului Monetar.

Klaus Iohannia mai are timp încă o săptămână pentru a se decide dacă promulgă Codul Fiscal în actuala formă sau îl trimite înapoi la Parlament pentru modificări.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă