8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportComisarul european Corina Crețu: Statele europene ar putea beneficia de finanțare integrală,...

Comisarul european Corina Crețu: Statele europene ar putea beneficia de finanțare integrală, în cazul unor dezastre naturale

Comisia Europeană ar putea acorda statelor membre  o finanțare integrală, pentru lucrările de reconstrucție, în cazul unor dezastre naturale, a susținut, marți, comisarul european Corina Crețu, în cadrul lucrărilor Consiliului pentru Afaceri Generale (GAC) din Luxemburg, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanței în România a forului european, dezbaterea din Luxemburg s-a axat pe trei puncte principale și anume: necesitatea simplificării regulamentelor privind politica de coeziune în sprijinul beneficiarilor, îmbunătățirea vizibilității acestei politici în Europa și importanța comunicării beneficiilor reale pe care le aduce în toate regiunile, precum și pe propunerea Comisiei de finanțare integrală a operațiunilor de reconstrucție în cazul catastrofelor naturale.

De altfel, comisarul Corina Crețu a reamintit sprijinul acordat de către președintele Juncker în acest sens și a reiterat intenția Comisiei de a-și menține propunerea inițială ca statele membre afectate de dezastre naturale să poată beneficia de o rată de co-finanțare de 100% a lucrărilor de reconstrucție prin intermediul fondurilor europene.

„Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să comunicăm mai mult pe marginea a ceea ce facem cu ajutorul politicii de coeziune în sprijinul tuturor cetățenilor noștri. Proiectele finanțate prin intermediul fondurilor europene contribuie, peste tot, la crearea și menținerea unui standard de viață european. În acest an crucial, în care se va decide viitorul politicii de coeziune, post-2020, voi prezenta împreună cu colega mea, Marianne Thyssen, o serie de acțiuni concrete prin care ne dorim să facem cunoscute beneficiile politicii de coeziune. Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles, ci reprezintă expresia solidarității europene manifestată prin acțiuni concrete și rezultate tangibile în fiecare stat membru și în fiecare regiune în parte și, implicit, în viața tuturor cetățenilor europeni", a precizat Corina Crețu.

Oficialul român și miniștrii statelor membre vor continua discuțiile în cadrul unui prânz de lucru, în timpul căruia se va discuta viitorul cadru al politicii de coeziune, post-2020.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă