16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportComisia de Cod electoral s-a răzgândit în privința presei

Comisia de Cod electoral s-a răzgândit în privința presei

În urma petiției publice de desecretizare a dezbaterilor din Comisia de Cod electoral, membrii comisiei decis că presa poate participa la dezbaterile de luni, informează Mediafax.

În favoarea accesului jurnaliștilor la dezbaterile Comisiei s-au exprimat parlamentarii PNL și PDL, dar și o parte dintre reprezentanții PSD, între care și Valeriu Zgonea.

Au fost însă și parlamentari ca Marton Arpad, Varujan Pambuccian și Eugen Nicolicea care nu au fost de acord cu prezența presei. Argumentul lor a fost faptul că prezența presei va influența negativ dezbaterea.

Un grup de jurnalişti acreditaţi la Parlament au iniţiat şi semnat, duminică, o petiţie publică prin care solicită accesul liber şi direct la dezbaterile din Comisia parlamentară de Cod electoral, care urmează să elaboreze viitoarele legi electorale.

Jurnaliştii precizează, în cadrul petiţiei, că membrii Comisiei de Cod electoral le-au limitat accesul direct şi liber la dezbaterile legilor electorale, prevalându-se de o prevedere controversată a propriului regulament de funcţionare, şi solicită permiterea accesului liber, imediat, direct şi fără limite la şedinţele Comisiei, pe toată durata acestora.

Citește și: Jurnaliștii fac petiție pentru DESECRETIZAREA dezbaterilor din Comisia de Cod Electoral

În replică, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat, luni, că i-a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care conduce şi comisia de Cod electoral, să discute cu Opoziţia referitor la prezenţa presei la dezbaterile din Comisie, astfel încât ”să fie totul cât mai transparent”.

”Ne-a informat domnul Zgonea despre faptul că aşa este Regulamentul comisiei şi am zis: «Domnule, discutaţi şi cu Opoziţia şi ajungeţi la o soluţie, în care să fie totul cât mai transparent», a spus Ponta.

Ponta a afirmat, totodată, că nu a existat o decizie politică prin care accesul jusnaliştilor la dezbateri să nu fie permis şi, drept urmare, nu e nevoie de o decizie politică prin care acesta să fie permis.”Nu a existat o decizie politică care să nu permită accesul. E vorba de funcţionarea comisiei şi dânşii decid acolo”, a spus Ponta.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a justificat, săptămâna trecută, faptul că accesul presei este îngrădit la lucrările Comisiei de Cod electoral, în timpul ședințelor, prin eșecul demersului de revizuire a Constituției, care a fost ”un show de presă”, în care se făceau declarații politice.

Citește și: Ședința Comisiei de cod electoral: Câți parlamentari vrea Zgonea

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă