11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Preşedintele Comisiei de Sănătate, despre OUG 79 referitoare la depolitizarea managementului...

VIDEO. Preşedintele Comisiei de Sănătate, despre OUG 79 referitoare la depolitizarea managementului spitalelor: Va fi modificată, însă, lucrurile bune rămân

Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor a dezbătut, joi, Legea de aprobare a OUG 79/2016, emisă de fostul Cabinet condus de Dacian Cioloş, care urmărea depolitizarea şi profesionalizarea managementului din spitale, scrie News.ro.

UPDATE 15.00: Preşedintele Comisiei de Sănătate a declarat că OUG 79 va fi modificată, însă lucrurile bune” vor rămâne.

“Vă asigur pe toți că lucrurile bune vor rămâne în ordonanță. Voi propune colegilor un raport de adoptare a ordonanței, cu modificări. Cu siguranță vor exista modificări”, a spus Buicu, la finalul dezbaterilor din comisie referitoare la Ordonanța de Urgență 79/2016, la care au participat rectori ai universităților de medicină, reprezentanți ai asociațiilor din domeniu, experți.

El a precizat că ”lucrurile bune” din ordonanță se referă la “modalitatea de plată și plata membrilor comisiilor de administrație”, precum și la faptul că “furnizorii de servicii medicale trebuie să fie autorizați și evaluați pentru ca să poată încheia contracte în 2016 — 2017”.

 

“Mâine, de la ora 10.00, este o dezbatere care va cuprinde practic prevederi din ordonanţa 79 legată de manageri şi incompatibilităţile membrilor Comisiilor de sănătate. Sunt mai mulţi invitaţi din zona academică, de la Asociaţiile de pacienţi şi din Alianţa medicilor, toate persoanele interesate”, a afirmat, pentru News.ro, preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul PSD Florin Buicu.

OUG 79/2016 a fost respinsă de plenul Senatului prin votul majorităţii PSD- ALDE, după ce comsiile juridică şi de sănătate au adoptat şi ele un raport comun de respingere a ordonanţei. Motivele invocate de membrii coaliţiei de guvernare se numără se numără faptul că ordonanţa a fost adoptată fără consultarea factorilor direct implicaţi (autorităţi locale, Colegiul medicilor, instituţii de învăţământ medical superior), că niciun expert în domeniile medicină şi farmacie nu poate face parte din comisiile de specialitate „datorită conflictului de interese extrem de restrictiv reglementat” şi că universităţile de medicină vor fi obligate să îşi reevalueze implicarea în modul de utilizare a echipamentelor.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă