13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportComisia juridică a amânat, din nou, raportul privind incompatibilitatea lui Akos Mora

Comisia juridică a amânat, din nou, raportul privind incompatibilitatea lui Akos Mora

Raportul privind situaţia de incompatibilitate a liberalului Akos Mora, în urma solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost anulat, din nou, de Comisia juridică, informează Mediafax.

"Comisia juridică a decis să acorde un termen de o săptămână, pentru a permite colegului nostru şi apărătorului său să depună concluziile asupra speţei dezbătute astăzi. Discuţiile în cadrul comisiei au fost, după cum aţi putut observa, foarte dinamice şi consistente şi, întrucât se întrezărea un balotaj la votul de azi, am decis că este o problemă la care trebuie să participe toţi membrii comisiei", a anunţat Ovidiu Donțu.

Citește și: ANI somează Parlamentul să retragă mandatele senatorului Mora Akos și deputatului Stoica Ștefan Bucur

Vicepreşedintele Comisiei juridice a precizat că săptămâna viitoare, marţi, se va da un vot asupra acestui proiect de raport, în prezenţa tuturor membrilor comisiei juridice.

Senatorul Şerban Nicolae a declarat, în cadrul dezbaterilor, că a citit decizia CCR şi o califică "cel puţin confuză şi pe alocuri inexplicabilă".

"Decizia aceasta este generatoare de confuzii, ca atare aş prefera o nouă decizie a Curţii, care să fie clarificatoare, dacă tot spun dânşii să dăm o lege. (..) Decizia în vaza căreia ANI ne solcită să luaăm o decizie, este neclară. Există confuzii, neclarităţi şi există şi intepretări care excede limitelor Curţii Constituţionale", a precizat Nicolae.

La rândul său, senatoarea PSD Florina Jipa a declarat că "senatorii se aflăp într-o situaţie în care şi-ar bate joc de ei dacă ar trece peste atât de multe ilegalităţi".

"Ce văd acum că a ajuns să facă CCR pur şi simplu mă lasă stupefiată, Se amestecă în lucruri care nu au nicio legătură cu atribuţiile Curţii. Dar trec peste Curte, pentru mine, am mai spus-o, e «Curtea miracolelor». Nu văd acolo nu ştiu ce constituţionalişti, care să mă lămurească. Nici nu aş face prea multă vorbire despre această decizie, care se contrazice şi care aruncă totul aspra Parlamentului, care trebuie să facă şi să dreagă", a comentat Florin Jipa.

Citește și: ANI a cerut Parlamentului revocarea din funcție a senatorului Akos Daniel Mora și a deputatului Ștefan Bucur Stoica

"Parlamentul a făcut, electoratul a făcut ce trebuia să facă. Păi, poate să treacă cineva, sau noi, câţi suntem prezenţi, să trecem peste 24.000 de oameni care v-au votat?", a mai declarat Jipa.

La şedinţa de marţi a comisiei, condusă de Ovidiu Donţu (PSD) au participat senatorii Elena Fedorovici , Şerban Nicolae, Sebastian Grapă, Pataki Csaba, Ioan Chelaru şi Florina Jipa.

Au lipsit preşedintele comisiei, Cătălin Boboc, Alin Tişe, Dincă Marinică şi Tudor Chiuariu.

 

Senatoarea s-a referit şi la Consiliul Superior al Magistraturii: "Mai sesizez un lucru, de când, domnule, Consiliul Superior al Magistraturii, a ajuns, în loc să îşi vadă de treburile pe care sare de rezolvat, din propria ogradă (..) Eu şţtiu că CCR, mai nou are voie să investească ca instituţie, Avocatul Poporului. Dar Consiliul Superior al Magistraturii investeţ,e sesizează ANI, CSM-ul, să investească Curtea Constituţională, să decidă dacă cineva poate să rămână sau nu senator. Este aberant. Nimeni nu vă poate lua, în situaţia dată, mandatul, iar a arunca această problemă în mâna Senatului, din nou mi se pare o inepţie".

Senatoarea PSD a precizat că, în plus, se distruge un principiu al neretroactivităţii şi s precizat că Senatul nu poate lua un mandat , ori Senatul să decidă dacă "colegul" poate sau nu să rămână senator.

"În situaţia aceasta putem să ne aflăm, oricând, oricare dintre noi, pentru că aşa vor muşchii nu ştiu cui", a mai declarat Jipa. 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă