4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportComisia pentru buget-finanțe din Senat are un nou președinte

Comisia pentru buget-finanțe din Senat are un nou președinte

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a fost ales noul președinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat, ca urmare a unei decizii a grupului PSD din Camera superioară a Parlamentului, informează Agerpres.

„Grupul PSD face o modificare în conducerea Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital în sensul în care domnul senator Eugen Orlando Teodorovici îl înlocuiește pe domnul senator Viorel Arcaș în funcția de președinte, iar domnul senator Viorel Arcaș îl înlocuiește în funcția de secretar al aceleiași comisii pe domnul senator Ștefan Micu", a anunțat, marți, Șerban Nicolae, liderul grupului social-democrat de la Senat.

Născut la 12 august 1971, în București, Eugen Orlando-Teodorovici a absolvit în anul 1997 Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar în anul 2006, un master în Relații Internaționale și Integrare Europeană la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Este de asemenea doctorand al Facultății de Relații Internaționale din cadrul ASE București.

În anul 2008, a candidat pentru Senat în colegiul uninominal nr. 1 Vrancea din partea PNL. La alegerile din 9 decembrie 2012, a obținut un mandat de senator în Colegiul uninominal nr. 1 din Buzău, pe listele PSD, cu 66,94 la sută din voturi. Din din decembrie 2012 a fost membru al Comisiei pentru afaceri europene și din 23 februarie membru al Comisiei pentru buget, finanțe, activitatea bancară și piață de capital.

Eugen Orlando Teodorovici a deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene în perioada 21 decembrie 2012 — 5 martie 2014 și în perioada 5 martie 2014 — 27 martie 2015. A fost, de asemenea, ministru al Finanțelor Publice în perioada 27 martie — 17 noiembrie 2015.

Potrivit declarațiilor de avere de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, poate fi considerat unul dintre cei mai bogați parlamentari ai județului, numai veniturile cumulate din ultimul an fiscal în urma funcțiilor de angajat depășind 107.000 de lei. Deține în același timp și credite în valoare de câteva sute de mii de euro.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă