15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportComisia SRI a primit documente justificative despre concediile familiei Coldea împreună cu...

Comisia SRI a primit documente justificative despre concediile familiei Coldea împreună cu Sebastian Ghiță, dar nu știe dacă documentele sunt reale

Preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra SRI, Adrian Ţuţuianu, a anunțat miercuri că generalul (r) Florian Coldea și soția acestuia, colonelul SRI Dorina Ioana Coldea, au prezentat documente justificative privind cheltuielile făcute în vacanţele petrecute alături de familia lui Sebastian Ghiţă.

Adrian Țuțuianu a precizat însă că membrii Comisiei SRI nu au cum să știe dacă informațiile din aceste documente sunt "reale".

”Este confirmat că au fost prezenţi în insulele Seychelles, este confirmată prezenţa lor în Toscana şi prezenţa doamnei Coldea cu doamna Ghiţă la Paris. Au prezentat documente justificative cu privire la cheltuielile ocazionate de aceste deplasări”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu, imediat după audierea în Comisie a directorului SRI, Eduard Hellvig. 

Ţuţuianu a precizat că, potrivit SRI, familia Coldea nu a încălcat nici prevederile legale, nici normele interne ale SRI în ceea ce priveşte concediile sale.

Senatorul Țuțuianu a precizat că Vasile Dîncu a participat și el la un asemenea concediu, dar nu la cel din Seychelles, ci la cel din Toscana – după cum a relatat deja mass-media.

Președintele Comisiei SRI a declarat că, în interiorul SRI, a fost verificată şi soţia lui Florian Coldea, care este colonel SRI. ”Avem o problemă de raportare deontologică din perspectiva relaţiilor unui colonel SRI cu un membru al comisiei parlamentare de control al Serviciului”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă