21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportComisia parlamentară pentru controlul SRI va fi votată în Plen. Surse News.ro:...

Comisia parlamentară pentru controlul SRI va fi votată în Plen. Surse News.ro: Gabriel Vlase sau Georgian Pop vor putea fi șefii comisiei

Parlamentarii vor decide în cursul zilei de luni componența comisiile pentru controlul Serviciului Român de Informații (SRI) și a Serviciului de Informații Externe (SIE). Conform News.ro, Liviu Dragnea a sugerat, duminică seara, că PSD ar putea prelua conducerea ambelor comisii de control ale serviciilor secrete. Acum, șefia Comisiei SRI ar urma să revină PSD-ului prin Gabriel Vlase sau Georgian Pop.

De asemenea, Senatul și Camera Deputaților se reunesc, luni în ședință comună pentru a împuternici comisiile de buget-finanțe pentru a face o anchetă parlamentara vizând rectificarea bugetului de stat pe 2016.

Comisia comună permanentă pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea nouă membri, din care un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, cei mai mulţi membri urmând să fie din Partidul Social Democrat. Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989 va avea 11 membri.

Potrivit sursei citate mai sus, PSD are mai multe nume în calcul pentru preluarea șefiei comisiei. Printre ei se anumeră și fostul președinte Georgian Pop și actualul vicepreședinte al Camerei Deputaților, Gabriel Vlase.

„E o atenţie specială. Ezit să dau nume, mâine o să vorbesc cu colegii pe care i-am propus în comisia SRI. Poate nu vor, nu e comisie uşoară”, a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea, duminică, la Antena 3, despre viitorul şef al comisiei SRI.

Tot pentru comisia comună permanentă pentru SRI, sunt luaţi în calcul de către PSD şi senatorul Viorel Salan şi senatorul Ionel Daniel Butunoi. Decizia va fi luată însă luni în cadrul şedinţei de grup.

Pentru PNL vor fi două locuri în această comisie. Președinta PNL Raluca Turcan a declarat că “este vorba de deputatul Răzvan-Sorin Prișcă și senatorul Ioan-Cristian Chirteș”.

 

Cele mai citite

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă