15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBugetul de stat, avizat de comisiile parlamentare de buget-finanțe

Bugetul de stat, avizat de comisiile parlamentare de buget-finanțe

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe au dat marți un aviz favorabil pe textul proiectului de lege a bugetului de stat pentru anul 2015.

Bugetul de stat a fost avizat cu 18 voturi pentru, opt voturi împotrivă și o abținere.

Președintele Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, Viorel Ștefan, a precizat că a fost votat textul proiectului de lege, fără a fi aprobate sume, care vor fi corelate cu anexele proiectului de lege.

De asemenea, membrii comisiilor au convenit că unele aspecte din proiectul de lege să fie rediscutate la anexele ordonatorilor principali de credite, inclusiv chestiuni care țin de noua structură organizatorică a guvernului.

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au început, marţi, dezbaterile generale la proiectul bugetului de stat pe 2015, în prezenţa secretarului de stat din MFP Daniela Pescaru şi în ciuda obiecţiilor opoziţiei privind absenţa ministrului Darius Vâlcov de la şedinţă, transmite Mediafax.

Preşedintele de şedinţă, Viorel Ştefan, a anunţat că dezbaterile generale vor avea loc fără prezenţa ministrului titular al Finanţelor, având în vedere că depunerea jurământului de către membrii Cabinetului va avea loc marţi seară.

Reprezentanţii PNL Eugen Nicolăescu şi Gheorghe Ialomiţianu au susţinut că "este o premieră" în România când la dezbaterea bugetului nu participă ministrul Finanţelor, arătând că Darius Vâlcov este ministru al Bugetului şi ar fi trebuit să participe la aceste dezbateri.

"Este neconstituţional, este singura lege cu caracter anual, legea bugetului. Cine îşi asumă răspunderea politică pentru acest act legislativ?", a spus Eugen Nicolăescu, care a cerut amânarea lucrărilor până când Darius Vâlcov ar fi prezent.
"Ministrul Bugetului trebuia să fie aici. Dacă miniştrii nu pot să susţină bugetele, înseamnă că România nu are Guvern şi atunci despre ce discutăm? Bugetul trebuie prezentat de reprezentanţii Guvernului şi nu de seretarii de stat", a susţinut, la rând său, Gheorghe Ialomiţianu, fost minsitru al Finanţelor.

În ciuda acestor obiecţii ale opoziţiei, parlamentarii din cele două comisii au decis, cu 19 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă", ca lucrările să continue, iar bugetul să fie prezentat de un secretar de stat din Ministerul Finanţelor, mai scrie Mediafax.

În timpul dezbaterilor a existat şi un schimb de replici între preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Viorel Ştefan (PSD), şi Gheorghe Ialomiţianu, Ştefan susţinând că nu este prima dată când bugetul este prezentat de secretari de stat, menţionând ca exemplu momentul în care Gheorghe Ialomiţianu era ministru al Finanţelor şi la dezbaterea de buget "se ascundea" în spatele secretarului de stat Gherghina. "Sunteţi un mincinos", i-a replicat Ialomiţianu lui Viorel Ştefan, care a susţinut că atunci când el era minsitru a fost prezent la discuţiile generale.

Bugetul pe anul 2015 a fost prezentat în comisiile de buget-finanţe de către secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Daniela Pescaru.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă