13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportConducerea Camerei Deputaţilor, convocată de urgenţă. Ce decizie s-a luat în cazul...

Conducerea Camerei Deputaţilor, convocată de urgenţă. Ce decizie s-a luat în cazul lui Ponta

UPDATE 12:36  Ludovic Orban, şeful deputaţilor PNL, susţine că majoritatea PSD din Biroul Permanent al Camerei a decis să trimită un punct de vedere la Curtea Constituţională a României. “Cu toate dezbaterile care există, Biroul Permanent hotărăște în unamitate să transmită Comisiei de Regulament, care are dreptul să facă modificări. Azi Biroul Permanent, respectiv majoritatea din Biroul Permanent, a adopta un punct de vedere pe care îl transmite CCR“, a declarat Orban.

Referitor la următoarea mutare a liberalilor, Orban a spus că “reiterăm temeiul fundamental care a stat și la baza sesizării prin procedură chiar dacă este o majoritate de deputați care vor să voteze, dacă există o majoritate în Comisia Juridică, respingerea proiectului înseamnă retrimiterea la Comisie, practic se instituie posibilitatea să se facă un ping pong între Comisie și Camera Deputaților. În cazul în care nu se modifică regulamentul, vom ataca la CCR“.

 

UPDATE 12:34  Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: Trebuia să îşi dea demisia în mod statutar.

***

Florin Iordache, vicepreşedintele Biroului Permanent, a declarat că membrii conducerii Camerei Deputaţilor au fost chemaţi din vacanţă pentru a formula un punct de vedere cu privire la sesizarea pe care PNL a depus-o la Curtea Constituţională, în cazul votului referitor la cererea de urmărire penală a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, anunţă  Mediafax.

PNL a anunţat, vineri, că a contestat la Curtea Constituţională votul din plenul Camerei Deputaţilor privind respingerea începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese. Anunţul privind depunerea contestaţiei la CCR a fost făcut, vineri, de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Curtea Constituţională a precizat că va discuta sesizarea PNL pe 15 iulie. 

Orban a declara că decizia de respingere a urmăririi penale încalcă grav prevederile constituţionale, iar, în cazul în care contestaţia va fi admisă de CCR şi se constată că practic respingerea urmăririi penale s-a făcut în baza unor prevederi neconstituţionale, votul va fi reluat.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă