13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Parlamentul a aprobat cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un...

VIDEO. Parlamentul a aprobat cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum asupra Justiţiei

UPDATE 16,00: Plenul Parlamentului a dat aviz pozitiv, luni după-amiază, asupra cererii președintelui Klaus Iohannis de a se organiza un referendum pe tema Justiției.

Decizia parlamentarilor a fost luată în unanimitate.


UPDATE 13,15: Senatul și Camera Deputaților se reunesc în plen, în ședință comună, la ora 15, pentru a discuta cererea președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum.

Parlamentarii trebuie să dea un aviz asupra cererii șefului statului. Avizul are caracter consultativ.


Conducerea Parlamentului se reuneşte astăzi la ora 12 pentru a stabili momentul unei şedinţe reunite a celor două Camere, ca urmare a cererii președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum.

Parlamentarii urmează să dea un aviz consultativ asupra cererii șefului statului.

Dacă Birourile Permanente reunite din cele două Camere nu pun pe ordinea de zi scrisoarea președintelui Iohannis, acesta poate începe demersurile pentru organizarea referendumului fără a mai aștepta punctul de vedere al Parlamentului.

Cele două Comisii Juridice reunite din Parlament au acordat marţi, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil asupra solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie.

Pe de altă parte însă, Şerban Nicolae (PSD) a susținut cu acest prilej că un asemenea referendum va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pe anul 2017.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, "marţi, 24 ianuarie, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă