12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportConsilier PNL îl acuză pe Ponta că "minte când vorbește despre fuziunea...

Consilier PNL îl acuză pe Ponta că “minte când vorbește despre fuziunea RADET-ELCEN”

Mircea Raicu, consilierul general PNL, l-a acuzat, miercuri, pe premierul Victor Ponta că minte atunci când spune că fuziunea dintre RADET şi ELCEN stă într-o hotărâre a Consiliului Genaral al Municipiului București, precizând că Guvernul trebuie să decidă transferul ELCEN în proprietatea municipalităţii, relatează Mediafax.

“Această solicitare avea menirea de a corecta o greşeală istorică a guvernelor PSD de după anii ’90 şi de a întregi sistemul de încălzire al oraşului. Atunci, Guvernul, în mod greşit, a lăsat în patrimoniul unor companii CET-uri care făceau parte din sistemul de încălzire al oraşelor. Multe dintre aceste companii au fost vândute apoi împreună cu CET-urile, iar oraşele au rămas fără sisteme centralizate de încălzire. Domnul Ponta trebuie să înţeleagă că nu poate să se joace cu sănătatea unui oraş de 2,8 milioane de locuitori, din care 1,7 milioane depind de acest sistem de încălzire”, a declarat Mircea Raicu, înainta şedinţei CGMB.

Raicu a precizat că dacă nu se vor lua măsuri urgente, prăbuşirea RADET va trage după ea şi prăbuşirea ELCEN. Oricât va dori domnul Ponta să arunce vina în curtea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, responsabilitatea privind situaţia dificilă în care se află serviciile publice din Bucureşti este a primarului general Sorin Oprescu. Domnul Ponta trebuie să-şi asume faptul că l-a susţinut pe domnul Oprescu şi să încerce să ajute oraşul şi locuitorii acestuia“, mai a precizat Raicu.

Acesta a adăugat că suma de 700 de milioane de euro, care este revendicată de către ELCEN, nu poate fi plătită de către bucureşteni, iar aceştia nici nu au de ce să plătească.

Consilierul general a mai spus că, luna viitoare, ar urma să se facă rectificare bugetară şi până atunci se va face o evaluare, vor fi stabilite priorităţile Primăriei şi vor fi acordate sumele necesare RADET pentru a se evita un blocaj.

Raicu a subliniat că asumarea răspunderii Guvernului ar putea debloca mult mai uşor această situaţie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă