21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportConsiliera lui Funeriu şi-a renovat casa pe banii statului

Consiliera lui Funeriu şi-a renovat casa pe banii statului

După ce Melania Mandas Vergu s-a folosit de funcţia sa în Ministerul Educaţiei în afacerile personale, care presupuneau derularea unui proiect în valoare de patru milioane de euro, aceasta a admis că s-a folosit de aceşti bani şi pentru renovarea casei sale, potrivit Realitatea.net.

Pentru proiectul respectiv s-a primit deja o tranşă de 1,5 milioane de lei. Mandas Vergu explică pe ce i-a cheltuit: “pe dotări, toţi membrii echipei de management, şi cei care vor urma vor primi laptopuri, telefoane mobile. Am luat un server pe care pun site-ul şi este site-ul acestui proiect”.

Întrebată dacă s-a renovat şi sediul firmei din banii respectivi, consiliera a răspuns: “S-a reamenajat sediul, da! Sediu care este şi locuinţa mea, dată în locaţie prin Registrul Comerţului”.

Intitulat “Practică să înveţi, învaţă să practici”, proiectul derulează programe de formare profesională în şcolile din România, exact domeniul în care ea deţine şi o funcţie publică. Deşi consiliera lui Funeriu spune că proiectul i-a fost aprobat în 2009, potrivit site-ului Autorităţii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, această lucrare a fost aprobată la 31 ianuarie 2010. În momentul aprobării proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educaţiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 16.381.211 de lei. Din această sumă, statul român va contribui cu 1.782.002 de lei, în timp ce Uniunea Europeană va suporta restul cheltuielilor în valoare de 12.896.762 de lei. La acestea sume se adaugă contribuţia beneficiarului de 772.567 de lei, dar şi cheltuielile neelegibile de 929.880 de lei.

Mai mult, chiar ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a avantajat-o pe consiliera sa Melania Mandas Vergu, numind-o în comitetul de monitorizare a Programulului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, pe acelaşi domeniu în care ea derula afaceri personale.

Un document, obţinut de Realitatea TV, arată cum s-a folosit Melania Mandas Vergu de funcţia sa în derularea acestui proiect. În calitate de consilier al ministrului ea a trimis către o sută de universităţi din ţară o notă prin care a cerut o listă cu stagiile de pregătire. Acest fapt a fost confirmat şi de rectorii mai multor universităţi.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a cerut joi demisia consilierei sale, Melania Mandas Vergu, au declarat pentru NewsIn surse oficiale. Joi, însă, Funeriu nu a făcut nicio declaraţie despre scandalul în care se află consiliera sa.

Melania Mandas Vergu a precizat că dacă nu va mai primi bani pentru proiectul său, “Realitatea TV va plăti”. “Dacă mi se va bloca următoarea tranşă, Realitatea TV va plăti. Cred că jurnaliştii de la Realitatea TV sunt vinovaţi, jurnaliştii în general care nu şi-au făcut treaba cu profesionalism, care nu au venit să vadă ce este în acel proiect. Măcar cinci minute dacă v-aţi fi răpit să explicaţi că proiectul nu are nicio legătură cu fondurile structurale, cu fondurile bugetului României. Mie nu mi s-au dat nişte bani. Proiectul meu nu e cu Ministerul Educaţei. Eu nu fac afaceri cu Ministerul Educaţiei”, a completat Mandas Vergu.

Aceasta a completat că nu se simte vinovată pentru că ajută sistemul de educaţie cu acest proiect. “Moral de ce sunt vinovată? Că 50 de profesori care vor fi implicaţi în acest proiect vor primi salarii europene, că 800 de elevi şi studenţi vor primi premii. Că voi scoate o revistă cu ce înseamnă să faci practică în România”, a spus consiliera ministrului Educaţiei.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă