15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportConsiliul General al Capitalei se întruneşte, după șase ani, în vechiul sediu...

Consiliul General al Capitalei se întruneşte, după șase ani, în vechiul sediu al Primăriei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se întruneşte, miercuri, în şedinţă extraordinară, în vechiul sediu din Bulevardul Elisabeta numărul 47, clădire reabilitată şi modernizată în urma urnor lucrări care au durat şase ani, relatează News.ro.

Consolidarea sediului Primăriei a început în 2010, iar lucrările ar fi trebuit finalizate în 2013, bugetul necesar fiind majorat de mai multe ori.

În 2011, Primăria a reziliat contractul cu firma care se ocupa de lucrările de consolidare, pentru că aceasta nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale. Astfel, în 2012, un nou contract a fost încheiat cu o altă firmă de construcţii.

Deşi era în plan ca lucrările de reabilitare să fie gata în luna iunie a acestui an, primarul Gabriela Firea, anunţa atunci că la sfârşitul lunii august lucrările de construcţie ar trebui finalizate, pentru ca, începând cu luna octombrie, angajaţii primăriei să fie mutaţi şi să se înceapă munca efectivă.

[Sediul din Bulevardul Elisabeta al Primăriei Capitalei/Foto: pmb.ro]
Sediul din Bulevardul Elisabeta al Primăriei Capitalei/Foto: pmb.ro

Firea mai preciza că Primăria Capitalei nu va prelungi contractul de închiriere a sediului din Splaiul Independenţei, pentru că sunt costuri de 280.000 de euro pe lună, prea mari pentru bucureşteni, şi deja există un debit, deoarece chiria nu a mai fost achitată în ultimele cinci luni.

Potrivit Primăriei Capitalei, clădirea din Bulevardul Elisabeta este clasată în lista monumentelor istorice ca monument de arhitectură clasa A. Până în 2010, clădirea a găzduit sediul Primăriei Muncipiului Bucureşti, când a început proiectul de restaurare. Angajaţii primăriei s-au mutat atunci în clădirea de birouri din Splaiul Independenţei.

Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie depăşeşte 81 de milioane de lei.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă