13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportConsiliul Județean Arad și-a ales președintele interimar, după suspendarea lui Ioțcu

Consiliul Județean Arad și-a ales președintele interimar, după suspendarea lui Ioțcu

Consiliul Județean Arad l-a ales în funcția de președinte interimar pe vicepreședintele Adrian Țolea. El îl va înlocui pe Nicolae Petru Ioțcu, suspendat din funcție după ce a fost arestat preventiv pentru trafic de influență.

Consilierii județeni au fost convocați în ședință de urgență, pentru alegerea unui președinte interimar, conform legislației în vigoare. La ședința desfășurată sâmbătă au fost prezenți 22 de consilieri din cei 32, doar doi votând împotriva alegerii lui Țolea. Vicepreședintele Țolea a fost singurul candidat după ce cel de-al doilea vicepreședinte, Romulus Remus Guțu, s-a retras din competiție, potrivit Agerpres.

Alegerea lui Țolea a stârnit un schimb de replici acide între filialele locale ale PSD și PNL.

Consilierul PSD Ioan Gligor i-a cerut demisia de onoare lui Adrian Țolea, pe motiv că a făcut parte din aceeași echipă de conducere a CJ Arad cu Nicolae Ioțcu. ”Domnule Țolea, în continuare așteptăm demisia dumneavoastră de onoare. Și asta pentru că ați făcut parte din aceeași echipă cu domnul Ioțcu. Nu cred că mai aveți legitimitatea să reprezentați interesele cetățenilor acestui județ, în condițiile în care Nicolae Ioțcu este cercetat penal pentru corupție.”

În replică, Adrian Țolea a spus că nu se simte vinovat cu nimic și că există instituții abilitate la care pot fi depuse plângeri.

La finalul ședinței extraordinare, președintele interimar a declarat că va continua proiectele începute de CJ Arad și va asigura buna funcționare a instituției și a instituțiilor subordonate.

‘Prioritățile mele sunt continuarea proiectelor importante pe care le are Consiliul Județean Arad, investiții în mai multe zone, proiecte finanțate din fonduri europene, dar și din fonduri publice. Este important pentru locuitorii județului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Dar la fel de importantă este și asigurarea funcționării administrației județene și a instituțiilor subordonate. Cred că este important în această perioadă dificilă să continuăm activitatea cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism’, a spus Adrian Țolea.

În vârstă de 44 d ani, Adrian Țolea este prim-vicepreședinte al PNL Arad. A fost ales consilier județean în mandatul 2012 — 2016, iar ulterior a fost votat vicepreședinte al CJ. El a mai ocupat funcția de vicepreședinte al CJ și în mandatul 2008—2012.

Tribunalul Timiș a decis, în data de 25 iulie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Petru Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă