13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportConsulatul General al Ucrainei la Suceava se închide din lipsă de fonduri

Consulatul General al Ucrainei la Suceava se închide din lipsă de fonduri

Lipsa de fonduri necesare funcționării face ca din 15 noiembrie să se închidă Consulatul General al Ucrainei la Suceava, potrivit consulului general Vasily Boiechko.

Potrivit Mediafax, Boiechko a spus că a fost informat de Ministerul ucrainean de Externe că activitatea mai multor misiuni consulare din lume va fi închisă din cauza lipsei de fonduri necesare funcționării, în această situație fiind și Consulatul General al Ucrainei la Suceava.

”Din cauza lipsei de fonduri închidem Consulatul (…) Dacă vom avea bani, îl vom redeschide. Acum, închidem Consulatul, iar mai departe vom vedea”, a afirmat consulul general al Ucrainei la Suceava.

El a menționat că acest consulat ar putea fi redeschis doar dacă va exista finanțare și dacă va exista o nevoie în zonă.

Activitatea consulară va fi asigurată în continuare la Ambasada Ucrainei de la București, mai scrie Mediafax.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava a fost deschis la sfârșitul anului 2001, în baza Convenției Consulare semnate între România și Ucraina și după ce România a deschis consulate în Odesa și Cernăuți, în 1995, respectiv 1997.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă