13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Consultările la Cotroceni continuă. Propunerile UNPR si ALDE pentru Iohannis

UPDATE. Consultările la Cotroceni continuă. Propunerile UNPR si ALDE pentru Iohannis

UPDATE 13.10: După consultările cu preşedintele Iohannis, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că partidul pe care îl reprezintă susţine premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, însă că este de datoria tuturor partidelor să vină cu soluţii politice şi să nu mai fugă de responsabilitate, pentru a preveni “starea de blocaj şi paralizie”, care se instalează la nivelul întregii ţări. Totodată, alegerile anticipate ar putea duce la o criză, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. 

“Din păcate, celelalte partide au aruncat responsabilitatea către preşedinte, fuga de responsabilitate proprie, părere pe care noi nu o împărtăşim. Cred că, în mod normal, în perioada următoare, dincolo de discuţiile organizate de preşedinte, ar fi util ca şi partidele să gasească modalitatea de a evalua soluţiile proprii pentru a găsi soluţiile pe care să le propună preşedintelui Iohannis”.

Mai mult, Daniel Constantin a declarat că se ia în considerare numirea de tehnocraţi în Guvern şi că România trebuie să soluţioneze criza cât mai repede, pentru a putea asigura o creştere economică şi în 2016. Conform copreşedintelui ALDE, partidele şi-au exprimat punctele de vedere şi susţin formula de Guvern interimar, dar nu există un punct de vedere comun.

UPDATE 12.30: Delegația ALDE a ajuns la Cotroceni, pentru consultările cu președintelui Iohannis. Din delegație fac parte Daniel Constantin, liderul PC, și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE 11.50: După consultările cu președintele Iohannis, liderul UNPR Gabriel Oprea a anunțat că partidul său susține formula alegerilor anticipate și sprijină stabilitatea României. 

UNPR intră la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru stabilirea candidatului la funcția de prim-ministru, la ora 11:30. 

UPDATE Iohannis îi cheamă pe protestatari la Cotroceni. Răspunsurile manifestanţilor. La ce oră se vor întâlni

——–

Președintele Klaus Iohannis continuă, vineri, negocierile cu partidele politice pentru stabilirea candidatului la funcția de prim-ministru. Vineri, sunt anunțate consultări cu UNPR și ALDE, dar și cu societatea civilă. 

De la ora 11.30, este programată întâlnirea cu  Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), iar de la ora 12.30, cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). 

Citește și: Protestatarii îi răspund lui Klaus Iohannis: Nu există lideri ai străzii

Astfel, așa cum Iohannis a anunțat joi, protestatarii au avut timp până la miezul nopții să trimită la Cotroceni propuneri pentru persoanele care ar putea veni la consultări. Inițiativa președintelui a fost, însă, criticată atât de ONG-uri, cât și de protestatari, care i-au cerut să iasă în stradă și să discute cu ei. 

Joi, președintele a avut consultări cu PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale.

Citește și: UPDATE. Iohannis, consultări pentru desemnarea noului premier. Surse: PSD vrea Guvern tehnocrat

Miercuri, Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de premier, după ce 25.000 de oameni i-au cerut să facă acest gest, în urma incendiului de la Colectiv, soldat cu moartea a 32 de persoane. 
 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă