11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportConsulul general al României la Chicago va fi rechemat în ţară

Consulul general al României la Chicago va fi rechemat în ţară

Șeful Consulatului General al României la Chicago Gheorghe Predescu va fi rechemat din calitatea de consul general, potrivit unei Hotărâri de Guvern, adoptate joi la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

Astfel, Gheorghe Predescu își va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Gheorghe Predescu a fost numit consul general al României la Chicago în decembrie 2012. În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier pe probleme de politică externă la cancelaria premierului de atunci, Victor Ponta, precizează site-ul MAE.

În perioada 2009-2012 a deţinut poziţia de ambasador al României în Polonia, iar anterior a lucrat la misiunea diplomatică de la Washington.

Mai mult, Predescu a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe în calitate de director adjunct al Direcţiei NATO şi probleme strategice din MAE (1999-2000) şi a activat în cadrul secţiei politice a Ambasadei României din SUA în perioada 1994-1998.

Este membru al MAE din septembrie 1990 şi a îndeplinit diverse funcţii între 1990-1994, în cadrul echipei Direcţiei ONU şi al Direcţiei Dezarmare şi Neproliferare, asistent la cabinetul Ministrului de Externe şi director al Direcţiei Protocol. Între 1985-1990 a fost inginer la Combinatul Petrochimic din Timişoara, fiind absolvent al Institutului de Petrol şi Gaze, secţia ingineri. În 1992, a urmat cursurile unei burse anuale a ONU în domeniul dezarmării.

Cele mai citite

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă