14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportCorina Crețu: România și Ungaria riscă să piardă bani europeni din cauza...

Corina Crețu: România și Ungaria riscă să piardă bani europeni din cauza unei neînțelegeri

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, susține că România și Unguria riscă să piardă banii europeni puși la dispoziție, în programul de cooperare tranfrontalieră, din cauza unei neînțelegeri între cele două guverne, informează Hotnews.

În urma unei discuții avute, luni, la Bruxelles, cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, comisarul Crețu a spus că vrea să vadă eforturi și din partea guvernului ungar pentru deblocarea programului tranfrontalier, ea oferindu-se să medieze o discuție România-Ungaria la nivel de miniștri de resort pentru depășirea impasului. 

"Comisia apreciază rezultatele spectaculoase înregistrate de Romania, în ultimii doi ani, în privința absorbției fondurilor europene și ne dorim să vedem eforturi similare depuse în privința deblocării acestui proiect. Le-am sugerat celor doua guverne să se întâlnească la nivel de miniștri pentru rezolvarea acestei probleme și m-am oferit să mediez această întâlnire, a precizat Corina Cretu.

Aceasta a precizat că i-a solicitat șefului Directoratului General pentru Politica Regională (DG REGIO) al Comisiei Europene, Walter Deffa, să ceară Ungariei și României "un calendar al activităților propuse de fiecare pentru depășirea impasului". 

"Acest program a fost creat să vindece răni, nu să le adanceasca", i-a mai spus comisarul Corina Crețu ministrului de Externe. 

Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania are prevăzute, în perioada de programare 2007-2013, fonduri de 248 de milioane de euro.

Programul vizează "îmbunătățirea condițiilor-cheie pentru dezvoltarea durabilă, comună a zonei de cooperare", precum și "întărirea coeziunii sociale și economice în regiunea de graniță", potrivit Comisiei Europene. 
 

 

Cele mai citite

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă