7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCorina Dumitrescu mai comite o gafă. Victor Ponta nu recunoaşte că a...

Corina Dumitrescu mai comite o gafă. Victor Ponta nu recunoaşte că a predat la Universitatea “Dimitrie Cantemir”

Ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, a precizat astăzi, într-o conferinţă de presă că premierul desemnat Victor Ponta “a debutat în viaţa academică la universitatea noastră”(Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir – n.red.). Corina Dumitrescu, care este rectorul acestei instituţii de învăţământ, nu a oferit alte detalii legate de poziţia pe care ar fi ocupat-o liderul PSD şi nici perioada în care acesta ar fi fost colaborat cu “Dimitrie Cantemir”.

Din cv-ul lui Victor Ponta, publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, dar şi pe pagina  personală,  victorponta.ro, reiese cu totul altceva. Astfel, la rubrica “Domeniu universitar” – care se referă la activitatea sa de cadru didactic – politicianul nu menţionează instituţia unde este rector ministrul  desemnat Educaţiei. Premierul scrie doar că  între 1996 şi 1998 a fost preparator la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, după care a promovat tot aici până la gradul de conferenţiar.

De altfel, presa a scris de multe ori că Victor Ponta a fost asistentul fostului premier Adrian Năstase la Universitatea Româno-Americană, la catedra de Drept Internaţional. Acesta din urmă i-a şi găsit actualului premier desemnat porecla de “Micul Titulescu”, pe motiv că Victor Ponta seamănă din profil cu marele diplomat din perioada interbelică.

O serie lungă de contradicţii

Această declaraţie ciudată a Corinei Dumitrescu, care ar putea de luni să ocupe portofoliul Educaţiei, vine după o serie de alte gafe şi controverse care au avut-o în prim plan în ultimele zile. Astfel, Corina Dumitrescu a postat un cv  pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii plin de greşeli impardonabile (ortografierea eronată a unor cuvinte). Mai mult, aceasta ar putea fi declarată incompatibilă, deoarece nu a renunţat la funcţia de rector atunci când a intrat în CSM ca reprezentant al societăţii civile.

Ulterior, RL a decoperit faptul că nu mai putin de 13 oameni politici predau sau au predat la Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”. Titus Corlăţean – propus pentru postul de Ministru al Justiţiei – este lector la Facultatea de Ştiinţe Politice şi predă cursuri despre drepturile omului. Poziţii de cadre didactice la aceeaşi universitate au deputatul PNL Alina Gorghiu, precum şi parlamentarii Petru Filip şi Cătălin Croitoru, care au trecut recent în tabăra liberalilor, de la PDL. Alţi politicieni sunt: Elena Udrea, fostul şef al Partidului Conservator Daniela Popa, pesedistele Ana Birchal şi Rodica Stănoiu, parlamentarul PDL William Brânză. De asemenea, noul ministrul al Educaţiei se află pe lista rectorilor cu activitate ştiinţifică zero pe anul 2011. Aflăm acest lucru din Cartea Albă a Cercetării din România.

O amplă controversă a stârnit informaţia trecută în propriul cv potrivit căreia ar fi urmat cursuri la Universitatea Stanford. Hotnews a arătat că instituţia americană a infirmat acest lucru. Ulterior, viitorul ministru a precizat că numele cu care a figurat la Universitatea Stanford, California, a fost cel de fată, de aici şi confuzia.

Corina Dumitrescu, ministrul desemnat pentru Educaţie, a declarat, duminică, în aceeaşi conferinţă de presă, că i-a transmis premierului desemnat Victor Ponta să ia în considerare că nominalizarea ei este la dispoziţia acestuia, precizând că Ponta a luat act, dar i-a spus că merge mai departe şi că în cursul serii se vor revedea.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă