10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPrimele măsuri ale ministrului Culturii. Corina Șuteu: Johan Kobborg rămâne la Opera...

Primele măsuri ale ministrului Culturii. Corina Șuteu: Johan Kobborg rămâne la Opera Națională din București

Noul ministru al Culturii, Corina Șuteu, a vorbit, joi, într-o conferință de presă, despre situația de la Operă, precizând că balerinul și coregraful Johan Kobborg rămâne în instituție.

Totodată, Corina Șuteu a precizat că a preluat recomandările vicepremierului Vasile Dîncu, astfel că Beatrice Rancea este luată în considerare pentru funcția de director al Operei Naționale din București.

Noul ministru al Culturii a declarat că instituția pe care o conduce este „un minister extrem de important, un minister crucial în Guvernul României şi cultura nu face altceva decât să reflecte ea însăşi prin sistemul ei, prin vitalitatea ei societatea în care trăim”. În aceste condiții, instituția ar trebui să lucreze „în slujba artiștilor și a creatorilor”.

Corina Șuteu a menționat că printre prioritățile lunii mai sunt și cinematografia, standul României la Festivalul de la Cannes, Bienala de la Veneţia. 

Citește și: Corina Şuteu, noua șefă la Ministerul Culturii. Ce mesaj i-a transmis preşedintele Iohannis

Corina Șuteu a devenit, miercuri, noul ministru al Culturii, după ce premierul Dacian Cioloș l-a demis pe Vlad Alexandrescu, pe fondul scandalului de la Opera Națională București. La începutul lunii aprilie, la Opera Națională din București au apărut tensiuni, care au degenerat, ulterior, într-o serie de proteste ale angajaților, cât și refuzul balerinilor de a urca pe scenă, ducând la schimbarea directorului instituției de mai multe ori.

Citește și:  Cine este Corina Șuteu, noul ministru al Culturii

 

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă