13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCreșterea alocațiilor va fi discutată cu FMI și CE, anunţă Teodorovici

Creșterea alocațiilor va fi discutată cu FMI și CE, anunţă Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, la România TV, că dublarea alocațiilor pentru copii și resursele necesare pentru aplicarea acestei măsuri vor fi discutate, în iunie, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene.

Citeşte şi: Rovana Plumb anunţă efortul bugetar pentru dublarea alocaţiilor

“Anul acesta găsim banii necesari pentru a acoperi această alocație. Și pentru anul viitor vom găsi aceste resurse. Discuția se va purta desigur și cu Fondul Monetar Internațional și cu Comisia Europeană, pentru că vor veni la București în această lună, spre finalul ei. Cei de la FMI sau Comisia Europeană doresc să vadă de unde contrabalansezi o măsură aplicată cu altceva… “, a spus Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finaţelor a precizat că există locuri de unde se pot tăia cheltuieli pentru a suporta creșterea alocațiilor.

Citeşte şi: Ponta a găsit bani pentru alocaţii, deşi în urmă cu două săptămâni susţinea contrariul

“Avem de unde să tăiem, ca și cheltuieli, fără să afectăm investițiile. Suntem într-o situație în care mai putem să umblăm acolo în anumite zone unde s-au cheltuit banii nejustificat, în special în adminstrația centrală, și cheltuielile legate poate și de funcționare. Trebuie regândit și sistemul în sine. E nevoie să și centralizăm o parte din achizițiile publice pentru care nu mai trebuie să cheltuim foarte mulți bani. Sunt modele europene”, a explicat ministrul Finanțelor.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă